Ekmek kebabı nasıl yapılır? Pratik ekmek kebabı tarifi
Uğraştırıcı kebap tariflerine alternatif olarak pratik bir kebap arayanlar için şahane bir önerimiz var: Ekmek kebabı. Her evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz ekmek kebabı ile bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Peki, ekmek kebabı nasıl yapılır? Pratik ekmek kebabı tarifi
EKMEK KEBABI
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5-6 dilim ekmek
3 adet patlıcan
Üzeri için:
1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Ekmek kebabı yapmak için uygun bir tavada kıymayı kavurun.
Sıvı yağda küp küp doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber ekleyip, kavurmaya devam edin.
Küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin.
Son olarak tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ilave edip karıştırın.
Servis kabına doğranıp fırınlanmış 4-5 dilim ekmeği alın.
Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığınız patlıcanları da yerleştirin.
Patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı fırın kabına alıp yayın.
Son olarak sarımsaklı yoğurdu döküp, tereyağında kızdırdığınız biberi de üzerine ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.