Bir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünEtli bamya yemeği yapacaksam kuzuyu tercih ederim. Sarımsak da koyarım. Yanında domatesli pilav, bir de ince rendelenmiş salatalıktan cacık... Yaz ayında olduğumuzu hissetmenin en anlamlı yolu... Daha önce bamyayı nohutla pişirmiştim, o da çok güzel olmuştu, hatta şu an düşünüyorum da bu nohutlu bamyaya asma yaprağı da koyup denemek lazım.
#BamyaBolu'ya özgü, taze fasulye çorbasını mutlaka denemelisiniz. Lezzeti şahanedir. Bir deneyen tekrar yaptırır. Bol vitaminli, besleyici, kolay ve ekonomiktir. Söz verdiğimiz gibi yeni lezzetler, değişik tatlarla kolay ve lezzetli sofralar kurmaya devam ediyoruz. Bu çorba tarifini denemediyseniz hemen deneyin.
#Ramazan MenüsüDomatesli ve patlıcanlı pilavları bir başka severim, bezelyeli pilavı her öğün yesem sıkılmam. Hamsili pilava alternatif olarak yazları bol otlu ve rendelenmiş limon kabuklu-sardalyalı pilav yaparım. Kuzu etini tandır gibi pişirip yanında yine bol otlu bir içpilavla servis edebilir; hafif mayhoşluk versin diye pilava ince ince kesilmiş taze asma yaprakları ekleyebiliriz. Arpa şehriyeyse karides, ahtapot ve midye gibi deniz mahsulleriyle çok iyi sonuç veriyor. Pilav konusu yaz yaz bitmez... Mevsiminin çeşit çeşit malzemesiyle tabaklarımızı renklendirmek elimizde...
#Domatesli PilavSahilde de olsa yemeğin iyisini, servisin kalitelisini arayanlara bu yazın en lezzetli plajlarını yazdım. Popüler sahillerin lahmacun fiyatlarıyla haber olmasına aldırmayın; en taze ceviche’lerden Bargilya karidesli pilava fine dining restoranları aratmayan adresler var...
#YazarRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 27 Nisan Salı, Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü...
#RamazanNe alaka, demeyin. Domates, mutfağımıza 19’uncu yüzyılda girmiş. Önceden adını, tadını bilmediğimiz domatesi bir anda baş tacı yapmış, her yemekte kullanmaya başlamışız. Acaba, üretimi ziyadesiyle artan avokadoyu da bundan bir asır sonra geleneksel malzememiz yapar mıyız?
#Yazarİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltereAhh ah yaz, ne güzel bir mevsimsin sen… Sıcak kumlardan serin sulara atlamaksın, sahilde içilen soğuk bir içeceksin, mangal keyfisin, güneşlenmeksin, şortsun, mayosun, bu liste uzar da gider. Söylerken bile insanın içi ferahlıyor değil mi? Gerçi çocukken ve gençken sanki daha bir anlamlıydı. Uzun yaz tatilleri, deniz, güneş, kum, sokaklarda akşamları oyunlar, çekirdek çitletmeler, hamak-salıncak sefaları, balık avı, yaz diskoları, ilk öpüşmeler, ilk flörtler, bahçe sohbetleri, yaz aşkları veee elbette yaz yemekleri… Hatıramda kalan pek çok şey var, hepsini burada anlatmasam daha iyi 😊
#Şeftalili Galetteİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 18 Mayıs Pazartesi iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemPirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz bu tarifimize de bayılacaksınız! Yazın habercisi olan domatesi, pirinç ve karabiber ile buluşturarak lezzet şöleni yaratmaya ne dersiniz? Rengini ve tadını rendelenmiş domateslerden alan domates pilavı, adeta tüm pilav tariflerinin üstünde bir lezzet noktasına gelerek diğer pilav tariflerini unutturuyor. Mis kokulu domateslerle tarifimizi uygulamak için hemen mutfağa koşun!
#Mucize LezzetlerTürkiye’de yabancı mutfağı temsil etmeye çalışan lokantaları çok fazla zorluk bekliyor. Dolayısıyla eldeki imkânlarla en iyisini yapmaya çalışanları kayırmakta sakınca görmüyor, bir anlamda çifte standart uyguluyorum. Gayrettepe’deki Trattoria Serenzo da onlardan biri...
#Trattoria SerenzoMüjdeler olsun şanlı yurduma, Dolar 4 lira! BDK verilerine göre Türkiye’deki toplam mevduatın yarısı 65 bin kişinin hesabında, geri kalan yarısı ise 61 milyon kişinin hesabına bölünmüş durumda. O 65 bin kişinin yanından geçemeyeceğimize göre, sen de haklısın. Doları olan düşünsün.
#İzmirBazı kişiler için kilo vermek ne kadar zorsa bazıları için de kilo almak o kadar zordur. Genelde kilo vermek isteyenler kilo almak isteyenlere gıptayla bakarlar. Aynı şey kilo almak isteyenler için de geçerlidir. Kilo alma diyeti ile siz de istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.
#Sağlıklı Kilo AlmaAkşam oldu mu mangalı yakanlar, yoldan geçen konu komşuya seslenip sofraya oturtanlar, saatler süren yemek faslının ardından sessiz sessiz şarkı mırıldananlar… Kısacası yazın ve yazlığın keyfini hakkıyla çıkartanlar için nefis tariflerim var bugün!
#YazarlarÇoban salatası, ezme, ızgara demek... Domates soslu patlıcan kızartması demek, menemen demek, domatesli pilav demek... Evet, son zamanlarda epey pahalı ama anneniz buna değer. Bugün birkaç domates alın, annenize lezzetli bir menemen yapın, Anneler Günü’nü lezzetlendirin...
#Domates Üretimi