Paylaş
Sofralarınız renkli, yaz keyfiniz bol olsun!
HERSE (PATLICAN SALATASI)
Malzemeler:
6 adet Közlenmiş Patlıcan
1 adet Kırmızı Soğan
2 adet Domates
5 adet Köy Biber
Zeytinyağı
Limon Suyu
Balzamik Sirke
Adımlar:
1- Közlenmiş patlıcanı ufak ufak doğrayın.
2- İnce doğradığınız kırmızı soğanı tuzla ovarak öldürün.
4- Bütün malzemeyi karıştırın. Zeytinyağı limon suyu ve balzamik sirke ile soslayarak servis edin. Afiyet olsun!
SARIMSAKLI TAZE FASULYE
Malzemeler:
500 gram Çalı Fasulye
7 arpacık Soğan
1/2 çay bardak Zeytinyağı
10 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1/4 bardak Su
Adımlar:
1- Soğanı soteleyin.
2- Sarımsakları bütün olarak atın ve kavurun.
3- Taze fasulyeyi ekleyin ve kendini bırakan kadar kavurun.
4- Şeker, tuz, su ve zeytinyağını ekleyip, kısık ateşte pişirin.
5- Ilık servis edin. Afiyet olsun!
MÜCVER
Malzemeler:
2 orta boy rendelenmiş fazla suyu alınmış Kabak
1/2 bağ Taze Soğan
1/4 bağ Dereotu / Maydanoz
75 gram Beyaz Peynir
2 Yumurta
65 gram Un
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Adımlar:
1- Bütün malzemeleri birleştirin ve buzdolabında yarım saat bekletin.
2- 1 parmak yüksekliğinde kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Servis etmeden önce kağıt havlu üzerinde bir kaç dakika dinlendirin. Afiyet olsun!
DOMATESLİ PİLAV
Malzemeler:
1 su bardağı Pirinç
2 adet Domates
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 bardaktan 1 parmak az sıcak su
Tuz, Karabiber, Şeker
Adımlar:
1- Tereyağını eritin, kabuklarını soyup, rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve bir çay kaşığı şeker ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin.
2- Önceden sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzün, soğuk suyla iyice nişastası akıncaya kadar bol bol yıkayın ve süzün.
3- Pişen domateslere süzdüğünüz pirinci ekleyin, pirinçler saydamlaşıp, parlayıncaya kadar kavurun.
4- Pirinçlere sıcak suyu ekleyin, tuzunu ekleyin karıştırın. Kapağını kapatıp, altını kısın ve yaklaşık 7-8 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
5- Pişen pilavınızın üzerine bir mutfak bezi örtün ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
HELLİMLİ KARPUZ SALATASI
Malzemeler:
250 gram Hellim Peyniri
5-6 ince dilim Karpuz
5 adet dalında Cherry Domates
1 diş Sarımsak
1/2 bardak Felseğen
1/2 bardaktan biraz az Nane
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Adımlar:
1- Fesleğen, nane, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi rondodan geçirin bir sos elde edin.
2- Elde ettiğiniz sosun birazını domateslerin üzerine yayın ve kızgın ızgara tavasında domateslerini 4-5 dakika pişirin. Kenara alın.
3- Aynı tavada üzerine yine sos sürdüğünüz dilimli hellimleri pişirin. Her bir yüzü için 45 saniye yeterli olacaktır.
4- Hellimleri dilimlediğiniz karpuzların üzerine koyun. Domatesleri de tabağa alın, kalan sostan üzerine geçirin. Afiyet olsun!
Paylaş