Yazın Gözdesi: Domatesli Pilav

Güncelleme Tarihi:

Yazın Gözdesi: Domatesli Pilav
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 15:07

Pirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz bu tarifimize de bayılacaksınız! Yazın habercisi olan domatesi, pirinç ve karabiber ile buluşturarak lezzet şöleni yaratmaya ne dersiniz? Rengini ve tadını rendelenmiş domateslerden alan domates pilavı, adeta tüm pilav tariflerinin üstünde bir lezzet noktasına gelerek diğer pilav tariflerini unutturuyor. Mis kokulu domateslerle tarifimizi uygulamak için hemen mutfağa koşun!

Haberin Devamı

Malzemeler:

3 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağına yakın sıcak tavuk suyu
3 damla limon suyu
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Maydanoz 

Tarif:

1- Domatesleri soyun ve ardından Arçelik Eternity Rose Gold Doğyarıcı’dan geçirin.
2- Geniş bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin, Arçelik Ankastre Ocak’ta kızdırın.
3- Doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte kavurun.
4- Pirinçleri bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzdürün.
5- Pirinçleri, kavrulmakta olan doğranmış domateslere ekleyip pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
6- Ardından toz şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
7- Sıcak tavuk suyunu da ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımıyla bir kez karıştırın.
8- Kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
9- Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açıp bir kez karıştırın ve demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın tekrar kenara alın.
10- Demini alan pilavı bir kaseye alıp ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
11- Tadına doyum olmaz, afiyet olsun!

Haberin Devamı

Yazın Gözdesi: Domatesli Pilav


BAKMADAN GEÇME!