Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 3 adet büyük boy domates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1,5 su bardağına yakın sıcak tavuk suyu
• 3 damla limon suyu
• Yarım tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz
• Karabiber
• Maydanoz
Tarif:
1- Domatesleri soyun ve ardından Arçelik Eternity Rose Gold Doğyarıcı’dan geçirin.
2- Geniş bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin, Arçelik Ankastre Ocak’ta kızdırın.
3- Doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte kavurun.
4- Pirinçleri bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzdürün.
5- Pirinçleri, kavrulmakta olan doğranmış domateslere ekleyip pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
6- Ardından toz şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
7- Sıcak tavuk suyunu da ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımıyla bir kez karıştırın.
8- Kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
9- Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açıp bir kez karıştırın ve demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın tekrar kenara alın.
10- Demini alan pilavı bir kaseye alıp ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
11- Tadına doyum olmaz, afiyet olsun!