Bütün dünyanın hafızasında 'tahta çıkmak için en uzun süre sırasını bekleyen veliaht' olarak yer etti. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında öldü ve sonunda Charles, 70 yılı aşkın süredir beklediği tahta oturdu. O andan itibaren de bütün dünyanın daha fazla dikkatini çekmeye başladı. Bunun en önemli nedeni "kral" olarak katıldığı toplantılarda sergilediği alışılmadık davranışlarıydı.
#Kral CharlesHerkesin babası çok özel ama bazı babalar var ki ağzından çıkan sözler tüm ülkenin kulağına küpe oluyor. Sosyal medyada beğeni rekorları kırıyor, herkes ondan bahsediyor. Hürriyet yazarı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve kızı Tuna Ortaylı Kazıcı ile baba-kız ilişkileri hakkında konuştuk. Kuşak farklılıklarından, birlikte yaptıkları seyahatlerden, en mutlu anlarından bahsettik. Ve tabii tatlı atışmalarına tanık olduk.
#İlber OrtaylıBabalar Günü bu sene 19 Haziran’a denk geliyor. Hediye işini son dakikaya bırakmak istemiyor ama ne alacağınıza da karar veremiyorsanız yazarlarımızın önerilerine bir göz atın. Her yere taşıyabileceği katlanabilir bir tavla, en sevdiği filmden oyuncak figür, favori müzik grubunun tişörtünü alabilirsiniz. Yelkenle tanışma eğitimi, oyun kulübü üyeliği gibi deneyimler hediye edebilir ya da organik lezzetler sunan bir restoranda yemeğe çıkarabilirsiniz.
#Babalar GünüÜnlü karikatürist Latif Demirci, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Demirci, Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.
#İstanbulArtan telefon ve bilgisayar kullanımımız kâğıt ve kalemle yazı yazmayı neredeyse nostaljik bir eyleme dönüştürdü. Halen mürekkebin kâğıt üzerinde bıraktığı izlerden mutluluk duyanlar için en güzel dolmakalemleri sıraladık. Elbette bu kalemler söz konusu olduğunda bütçenin sonu yok ama yeni başlayanlar ve meraklıları için uygun fiyatlı olduğu kadar güzel dolmakalemleri jürimizle seçtik.
#DolmakalemGünce ya da günlük olarak adlandırılan edebi metinler bireyin tüm gün boyunca başından geçenleri ve yaptıklarını kaleme aldığı yazılardır. Oldukça sade bir dille ve samimi bir havada yazılan günlükler yazıldıkları zamanlar için önemli belge özelliğini taşırlar. Günlük nedir ve nasıl yazılır, günlük yazım kuralları ve örnekleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
#Günlük Nedir Ve Nasıl Yazılır?Bir arkadaşımın bitpazarında bulup bana verdiği, Cönk dergisinin 1 Ocak 1989 tarihli sayısında ‘Bir Günlük Sahibini Arıyor’ diyerek bir bölümünü yayımladıktan sonra gerçek sahibi Onat Kutlar’a verdiğimiz defter, ‘Kül-Günlükler’ adıyla Kırmızı Kedi Yayınları tarafından kitap olarak yayımlandı. 1962 yılında, henüz 26 yaşındayken Paris ve Avrupa’nın farklı şehirlerinde tuttuğu günlükte Kutlar, edebiyattan, mimariden, sanattan güçlü bir entelektüel bakışla söz ediyor.
#Onat KutlarHaruki Murakami’nin ‘profesyonel yazarlık hayatından’ önce yazdığı ve uzunca bir süre başka dillere çevrilmesine izin vermediği ikinci kitabı ‘Pinball 1973’ nihayet Türkçede. Murakami’nin “Duygulara gömülerek yazdım” dediği roman, yazarın gelecekteki temalarının da temelini oluşturuyor.
#Haruki MurakamiRöportajı kabul etti ama acaba şu soruyu sormasam mı? Bu konuya hiç girmesem mi? Kolay değil: Mesela benim için gazetede herkes “abi” ama o “Doğan Bey”... Asansörde, girişte, yemekhanede göz göze geleceğiz de bir selam bahşedecek diye sıramızı bekliyoruz. O göz göze geldiğiniz anlarda da sanki incecik bir kitapsınız da sizi bir bakışta şak diye okumuş hissine kapılıyorsunuz.İkilemli soruların bu haftaki konuğu “edebiyatın cumhurbaşkanı” Doğan Hızlan. Neyse ki müşfik. Bana sorması zordu, size okuması kolay olsun...
#BEREN SAAT