Soğuk havalar ile birlikte özellikle, toplumsal yaşamda hastalıkların yayılması daha hızlı oluyor. Bu anlamda vücudun direncini hasta olmadan önce artırmak çok önemli. Ama ne kadar istesek ve kaçsak da, hastalıklar insanın yakasını bırakmıyor.
#Doğal Antibiyotik26 yıldır merkezi İzmir’de bulunan ve Türkiye genelinde 110 şubesiyle hizmet veren Duymer İşitme Cihazları, Türkiye’de tek yetkili distribütörü olduğu seçkin markalarla hastalarına hizmet veriyor. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, “5 yıl garantili dünya markası işitme cihazları 3 Boyutlu yazıcı teknolojisi profesyonel ekibimizle kendi atölyelerimizde kişiye özel hazırlanarak kullanıma hazır hale getiriliyor ve kulak içi montajı yapılmaktadır” dedi.
#1Türkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiÇoğumuz yatağa girerken pijamalarımızı ya da geceliklerimizi giyeriz ama bazı insanlar sağlığa faydalı olduğunu düşündükleri ya da uyurken kendilerini daha rahat hissettikleri için çıplak uyumayı tercih ediyor. Metro.co.uk’e konuşan uyku uzmanı fizyoterapist Sammy Margo'ya göre, soğuk havaya rağmen çıplak uyumak daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.
#SağlıkSon dönemde sık sık gündeme gelen iddialar çıplak uyumanın stresi ve kaygıyı azaltmaktan doğurganlığı artırmaya kadar pek çok faydasının olduğunu söylüyor. Peki bu söylenenlerin ne kadarı doğru ne kadarı yanlış? Bu konudaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve tüm iddialara açıklık getirmek için uzmanlarla konuştuk.
#UykuKendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Gıda TakviyeleriSon yıllarda sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma gibi nedenlerle vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı giderek artıyor. Bunların en popülerlerinden biri sosyal medyanın da etkisiyle adından sıkça söz ettiren magnezyum takviyeleri… Kendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#SağlıkBilim insanlarının geçtiğimiz günlerde tanımladığı 'CKM sendromu', obezite, diyabet ve şeker hastalığı gibi metabolik risk faktörleri arasındaki karmaşık ilişkileri daha iyi anlamamızı sağladı. Amerikan Kardiyoloji Derneği’nin yürüttüğü çalışmada, metabolik risklerle kardiyovasküler hastalıklar ve böbrek rahatsızlıklarının arasındaki bağlantılar CKM sendromu olarak adlandırıldı. Makalede bu sendromun tüm organları etkilediğinin de altı çizildi. Peki CKM sendromu tam olarak nedir? Nasıl oluyor da tüm organları etkiliyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı ne düzeyde?
#SağlıkGıda takviyesi kullananan, sağlığa faydalı olduğunu düşünen milyonlarca insan var. 'Süper haplar' olarak piyasada olanbu takviyeler, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Gıda TakviyesiMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek gıda takviyesi kullanıyor ancak bazı uzmanlar, bunların işe yaradığına dair çok az kanıt olduğunu söylüyor. 'Süper haplar' olarak piyasaya sürülen gıda takviyeleri, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkBirçoğumuz artık yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyoruz ve daha uzun bir ömür hayal ediyoruz. İşte son yıllarda bu amaçla yapılan popüler yaşlanma karşıtı uygulamalar var. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, skızılötesi ışık terapisi gibi birçok trendin ömrü uzattığına inanılıyor. Peki hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkGünümüzde birçok kişi yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyor ve bu ömür uzatma arayışı bir akım haline geldi. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, sebze ağırlıklı beslenme, kızılötesi ışık terapisi gibi yaşlanma karşıtı birçok trendin ömrü uzattığı söyleniyor. Peki hangi trendler gerçekten işe yarıyor? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkGüncel veriler, ailelerde obeziteye dair farkındalığın düşük olduğunu ortaya koyuyor. Oysa uzmanlara göre obeziteyle yaşayan çocuk, önlem alınmazsa erişkinliğinde de aynı sorunla yaşamaya devam ediyor. Ve bu durum tip 2 diyabet ile kalp hastalıkları riskini kat kat arttırıyor.
#ObeziteYazın güneş, deniz ve havuzun etkisiyle kuruyan, yıpranan ve bakıma ihtiyaç duyan cildimize vakit ayırmanın zamanı geldi. Bunun için en güzeli de kesesiyle, köpüğüyle ve hatta masajıyla bir hamam sefası yapmak; cildimizi yenilerken ruhen de daha zinde hissetmek.
#HamamKüflü peynir içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kemik ve diş sağlığı için de küflü peynir tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kullanım alanı olarak ise salatalar ve makarna sosları gösterilebilir. Lezzeti çoğu yemek ile uyum sağladığından çok fazla kullanım alanına sahiptir. Küflü peynirin faydaları ve zararları ile beraber ne işe yaradığını ayrıntıları ile derledik.
#Küflü PeynirKan dolaşımında fazla veya az hormon bulunması hormon bozukluğudur. Hormonlar vücudun kimyasal habercileridir. Hormonlar endokrin bezlerinde üretilmektedir. Kan dolaşımı ile hormonlar neyin ne zaman yapılacağını diğer organlara bildirir. Üreme ve metabolizma konusunda hormonlar oldukça etkilidir. Bir insan vücudunda hormon dengesinin bozulması vücut üzerinde belli yan etkilere neden olabilmektedir. Erkeklerde hormon bozukluğu hakkında ayrıntıları derledik.
#Erkeklerde Hormon BozukluğuSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir virüs olarak tanımlanmaktadır. Kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığında, halsizlik ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler görülmektedir. Bazı kişilerde C ve E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli besinler, hastalığı olumlu yönde etkilemektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Soğuk AlgınlığıPrebiyotik ve probiyotik, vücut için gereklidir. Probiyotikler, bağırsak duvarını kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur ve çeşitli sağlık problemlerine neden olan düşman bakterilere karşı doğal biyolojik barajlar inşa eder. Prebiyotikler ise vücutta bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir, hastalıklara karşı direnci artırır ve sindirim sistemine de iyi geliyor. Prebiyotik ve probiyotik zaman zaman karıştırılabiliyor. Peki prebiyotik ve probiyotik nedir, farkları nelerdir? İşte prebiyotik ve probiyetiklerin faydaları
#PrebiyotikSoğuk kış aylarında nezle, grip, soğuk algınlığı gibi sorunların artması ile burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi şikayetlerle sıkça karşılaşılır. Bazen de burun tıkanıklığı tek taraflı olabilir. İnsanın günlük yaşamını olumsuz bir yönde etkileyen buru tıkanıklığı nefes almayı önemli ölçüde zorlaştırır. Aynı zamanda gece sağlıklı bir uyku uyumasını da imkansız bir hale getirir. Çocuklarda burun tıkanıklığı nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukFİZİKSEL Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Atilla Ayral, uzun süren kronik yorgunluk, kalitesiz uyku düzeni ve düşük bağışıklık sistemine karşı uygun kişilerde uygulanan ozon terapinin hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hem de vücudun eski enerjisine kavuşmasına katkı sağladığını söyledi. Dr. Ayral, “Özellikle 2 yıldır pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemini bir kez daha anladık ve bu dönemde hastalarımıza ozon uygulayarak çok iyi sonuçlar aldık” dedi.
#1Yıllardır su ile ilgili kafalarımız karışık çünkü sağlığımız için en iyi su sıcaklığının ne olması gerektiği konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Kalkar kalkmaz ılık su için diyen var, soğuk su yağları parçalıyor metabolizmayı hızlandırıyor diyen var, sıcak su yağları yakar diyen var. Peki hangisi daha faydalı? Sıcak su mu soğuk su mu içelim? Yoksa suyun sıcaklığının hiçbir önemi yok mu? Tüm bu söylenenlerin bilimsel dayanağı var mı?
#SağlıkAmerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi ve Danimarka Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir araştırma, aromalı, gazlı alkolsüz içeceklerin aşırı tüketiminin testislerin çalışmasını bozarak üreme sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini ortaya koydu. Yaş ortalaması 19 olan 3000 erkek üzerinde yapılan çalışmaya göre bu ürünler sperm sayısında, hareketinde ve morfolojisinde anlamlı düşüş yapmakta.
#Üreme Sağlığı