Yaz başında dondurma fiyatları akıl almaz noktalara çıkınca emektar dondurma makinemizi raftan indirdik. Hemen “Bizim makinemiz yok ki” demeyin! Sadece bir blender ya da mikserle bile yapılabilecek çok pratik ve lezzeti garanti tariflerim var. Külah tarifimiz de bonus!
#Gülay Barbaros AltanAĞUSTOS ayı geldi çattı! “Biz tatil yapamadan yaz bitiyor mu?” stresine girenlerin adeta cennetten düşercesine akın ettiği Bodrum’da esnafın yüzü biraz da olsa gülmeye başladı. Bu arada yerli ve yabancı sanatçılar, dünyaca meşhur şarkıcılar ve DJ’ler de canlı performanslarıyla Bodrum akşamlarına güzel bir ivme kazandırdı. Bunların arasından en dikkat çeken isimlerden biri de Lujo Hotel’de sahne alacak olan eski Take That grubu üyesi, nam-ı diğer damadımız Robbie Williams. Yurtiçi ve yurtdışından bu konsere inanılmaz bir ilgi olduğu ve yüksek fiyatlı da olsa biletlerin bitme noktasına geldiği duyumunu aldık. Ajda Pekkan, Sertab Erener, Fazıl Say gibi isimlerin sahne alacağı antik tiyatro konserlerinin haricinde, yarımadanın farklı yerlerindeki festivaller de Bodrum’un renklerine renk katıyor. Bugünkü yazımızda, “Herkesin bir Bodrum klasikleri listesi” vardır sözünden yola çıkarak, biz de size kendi Bodrum klasiklerimizden kısa bir liste derledik. Keyifle okumanız dileğiyle...
#1Göçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.
#1BODRUM’un geç de olsa hareketlenmeye, o renkli ve eğlenceli yüksek sezon enerjisini yeni yeni yakalamaya başladığı şu günlerde, yarımadanın dört bir yanındaki farklı mekanlarda partiler, etkinlikler, konserler de tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca da özellikle temmuz ve ağustos ayında Bodrum’a akın edenlerden bize sıklıkla gelen, “Nerede kalalım?”, “Nerede yiyelim?”, “Bu senenin en popüler restoran / beach / hoteli hangisi?” gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Tabii ki farklı beklentilerdeki arkadaşlardan gelen bu sorulara her defasında onların zevk ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş cevaplar vererek adeta fahri concierge hizmeti de sunmuş gibi hissediyoruz kendimizi çoğu zaman. Bodrum’da yaşayan kişiler olarak eminiz benzer soru yağmurları size de geliyordur. “Kime nereyi tavsiye etsem beğenir?” diye kafanızı yorup zahmete girmeyin diye, biz sizin için tek tek deneyimleyerek, bu hafta da özellikle damağa olduğu kadar göze de hitap eden şık, kaliteli ve rafine mekanları paylaşmak istedik.
#1YOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1TV8 ekranlarından izleyiciyle buluşan MasterChef’te eleme gecesi heyecanı sona erdi. MasterChef’te bu akşam kıyasıya bir eleme oyunu yaşandı. Mehmet Şef’in imza tatlısını yapan yarışmacılardan yapılan değerlendirme sonrası potadan çıkan isim Gamze ve Burak Kaya oldu. Eleme heyecanı Fatma Nur ve Tolga arasında yaşandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde oynanan dokunulmazlık oyunları sonucunda eleme potasına giren dört isim belli olmuştu. MasterChef’te son 9’a kalmak için Fatma Nur, Gamze, Burak ve Tolga kıyasıya bir mücadele verdi. Mehmet Şef’in imza tatlısı olan Creme Fontana diğer bir adıyla “Tatlı Dilek” yapan ve Mehmet, Danilo ve Somer şefe sunan yarışmacılardan günün en başarısız tabağına çıkartan isim yarışmaya veda edecek. Peki 27 Kasım MasterChef kim elendi? Bu akşam MasterChef Fatma mı Tolga mı, kim gitti? İşte soluk soluğa izlenen MasterChef’e veda eden o isim…
#Masterchef Kim ElendiMasterChef’in bu akşam yayınlanan eleme gecesinde yarışmacılar, Creme Fontana tatlısını yapacaklar. Krema, süt, vanilya, toz şeker ve yumurta sarısıyla yapılan Creme Fontana’nın malzemeleri ve tarifi merak konusu oldu. Oldukça uğraştırıcı bir tatlı olarak da karşımıza çıkan Creme Fontana Mehmet Şef’in imza tatlısı olarak da biliniyor. Peki Creme Fontana (Dilek tatlısı) nasıl yapılır? İşte MasterChef Dilek Tatlısı tarifi ve malzemeleri..
#Creme Fontana TarifiBu hafta Kanadalı orkestra şefi Charles Olivieri Munroe ve keman sanatçısı Jülide Yalçın, İDSO eşliğinde AKM’de klasik eserler seslendirecek. Zuhal Olcay Hayal Kahvesi Aqua Florya’da, Göksel Dorock XL Venue’de sahneye çıkacak. Gece hayatının renkli isimleri farklı mekânlarda mikrofonun başına geçecek. Konser, sergi ve atölye önerilerimiz için ajandamıza göz atmayı unutmayın.
#AjandaKaraköy’de yeni açılan Aşeka’ya büyük beklentilerle gitmedim ama buradan çok hoşnut ayrıldım. Her şeyden önce mekânı sevdim. Sade ama rahat ve sohbet için çok uygun. Özellikle deneyin diyeceğim bir tadımlık var. Şefin Amerika’da keşfettiğini düşündüğüm ‘tater tots’. Ama oradakilerden bile iyiydi. Ne mi bu? Rendelenip buharda pişmiş patates... Kalıplarda soğutulduktan sonra dilimlenip kızartılıyor.
#Tater TotsMasterchef Barış ana kadroya girenler arasında yer alıyor. İlk hafta kırmızı takımda yarışan Barış Demir hakkında bilgiler merak ediliyor. Yarışmaya Bodrum'dan katılan ve aşçılığa çok küçük yaşlarda başlayan MasterChef yarışmacısı Barış Demir, bir otelde çalışıyor. Peki, MasterChef Barış kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye 2022 yarışmacısı Barış Demir'in hayatı hakkında bilgiler...
#Masterchef Barış DemirTüm dünyaya ün salmış Fransız mutfağıkafe yemekleri ile dikkat çekiyor. Yemek yapmayı sanat haline getiren Fransızların yemekleri sunumları ile de çok beğeniliyor. Aperatifinden, ana yemeği ve tatlısına kadar geniş tatları barındıran Fransız mutfak kültürü zenginliğiyle beğeni topluyor. İşte, hamur işinden çorbasına, et yemeklerinden, tatlısına en ünlü Fransız kafe yemekleri listesi..
#Fransız Kafe YemekleriMasterChef Barış ana kadroya seçilmesinin ardından dikkatleri üzerine topladı. Final eleme turu heyecanına devam eden MasterChef Türkiye'nin yeni yarışmacısı Barış Demir oldu. Yarışmaya Bodrum'dan katılan ve aşçılığa çok küçük yaşlarda başlayan MasterChef yarışmacısı Barış Demir, bir otelde çalışıyor. Peki, MasterChef Barış kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye 2022 yarışmacısı Barış Demir'in hayatı hakkında bilgiler.
#MasterchefMasterChef Barış, yarışmanın dikkat çeken isimlerinden biri. İlgiyle takip edilen MasterChef'in ana kadrosu için her gün yeni bir yarışmacı seçiliyor. Barış Demir de 2. eleme turunda ana kadroya dahil olmak için mücadele ediyor. Peki MasterChef Barış kimdir, nereli, kaç yaşında?
#MasterchefKrem brule (Creme brulee), karamelize şekeriyle tadına doyum olmayan nefis bir tatlı. Fransız mutfağının klasiklerinden biri olan bu tarif, az malzemeyle kolayca yapılıyor. Pratik yapımının yanı sıra görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor. Peki Creme brulee nasıl yapılır? İşte evde tam kıvamında Krem Brüle (Creme brulee) tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
#Creme Brulee Nasıl YapılırPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaSevgililer Günü senede bir gün belki ama aşkı kutlamak için her zaman iyi bir bahanemiz var. Ancak ister bu özel akşam, ister başka bir kutlama veya sürpriz için doğru adresi bulmak pek kolay değil. Jürimiz yemekleri, manzarası ve konumuyla farklı zevk ve beklentilere hitap edebilecek en romantik mekânları seçti.
#Sevgililer GünüYüksek protein ve karbonhidrat değerine sahip kestane için son dönemin popüler deyişiyle ‘süper gıda’ demek mümkün. Bizim mutfağımızda en çok şekerlemesi ve kebabı yapılsa da pastacılıkta kullanım alanı giderek genişliyor. AB’den coğrafi işaret tescilli Aydın kestanemizse kendine has nitelikleriyle giderek daha çok talep görüyor.
#Kestane