Güncelleme Tarihi:
Şef Ali Ronay’ın ortağı Ali Tomakan’la birlikte açtığı Ronay’s Deli iyi malzeme ve lezzete odaklanan, az ama öz bir menüye sahip. İşletmede 8.00-12.00 saatleri arasında kahvaltı servisi var. Brioche ekmeği, ‘crème anglaise’ sos, tereyağı ve akçaağaç şuruplu Fransız tostu ‘pan perdu’ (75 lira) ve füme sosisli patates röşti tabağı (80 lira) kahvaltı menüsünün öne çıkan tatları...
Ali Ronay, çoğu yemeğin ismini anılarından yola çıkarak koymuş... Örneğin ‘Kral ve Ben’ adlı pizza... ‘Kral ve Ben’, bir zamanlar bu semtteki bir pizzacının adıymış. Yabanmantarları, füme et, beyaz trüf ezmesi, karamelize soğan, mozzarella ve otlu tereyağıyla hazırlanan bu pizza, en çok tercih edilenlerden biri... Fiyatı 115 lira. Hamuru 24 saat mayalandırılıyor, sunum şekliyse alışkın olduğumuz klasik yuvarlak formatta değil. 30 santim boyutunda ancak elips şeklinde açılıyor ve önünüze dilimlenmiş bir şekilde geliyor, dolayısıyla paylaşmak için de ideal. Pastırma, Konya küflü peyniri, Karaman tulumu, Divle obruk peyniri, mozzarella ve susamla hazırlanan ‘Karamanlı’ da kaliteli malzemenin başrolde olduğu bir başka pizza çeşidi.
Menünün bir diğer güçlü tarafı, sandviçleri... Cumartesi günü gidecekseniz sadece haftada bir gün çıkan brisket (döş) sandviçlerini kaçırmayın. Ağır ağır pişmiş lokum et ve ekşi mayalı ekmekle yapılan bu sandvice sadece hardal, mayonez ve turşu eşlik ediyor.
Mekânda her gün değişen spesiyal yemek çeşitleri de var. Büyük, küçük ve vejetaryen tabak (75 lira) olarak üç seçenekli... Protein, salata ve çeşnilerden istediğinizi seçip oluşturabiliyorsunuz.
Tatlı köşesinin iddialılarıysa tiramisu ve ‘Ali Baba au Rhum’. Bu tatlı, altında çarkıfelek meyveli sos, üzerinde de sakızlı kremayla sunuluyor.
İşletmede şarküteri ürünlerinden peynir çeşitlerine, domates sostan hardala pek çok ürünü satın da alabiliyorsunuz. Raflardaki ürünleri ve duvarları süsleyen posterlerini incelemenin keyfi bile bir başka...
Mekân sabah 8.00’den akşam 21.00’e kadar açık.
Bağdat Cad. No: 215/C Kadıköy/İstanbul; (0531) 223 51 48