Creme brulee nasıl yapılır? Evde tam kıvamında krem brule (Creme brulee) tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Krem brule (Creme brulee), karamelize şekeriyle tadına doyum olmayan nefis bir tatlı. Fransız mutfağının klasiklerinden biri olan bu tarif, az malzemeyle kolayca yapılıyor. Pratik yapımının yanı sıra görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor. Peki Creme brulee nasıl yapılır? İşte evde tam kıvamında Krem Brüle (Creme brulee) tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Creme brulee, karamel sevenler için nefis bir altenatif. Dilerseniz portakal veya limon gibi farklı aromalarla da çeşitlendirebilirsiniz. Çay saatlerinize renk katacak bu nefis tatlıya kesinlikle bir şans vermelisiniz. Eğer denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
5 adet yumurta
1 çay bardağı süt
40 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı krema
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Karameli için:
4 yemek kaşığı esmer şeker
Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın. Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın.
Yumurta sarısının üzerine şeker ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpın.
Sütü ve kremayı da tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Karışımınız kaynayınca ocaktan alıp oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Daha sonra hazırladığını yumurta sarısı ve vanilyalı karışımı, kremanın üzerine ekleyip hızlıca karıştırın.
Ardından tereyağını da ilave edip birkaç dakika karıştırın.
Fırın tepsinin yarısına gelecek şekilde su koyun.
Tatlınızı ısıya dayanaklı fırın kaplarına eşit bir şekilde dağıtın ve su koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Tatlınızın fırında çıkarıp ılındıktan sonra buzdolabına koyun.
Servis edeceğiniz zaman üzerine esmer şekeri tavada eritin ve tatlınızın üzerine ince bir katman halinde ekleyin.
Afiyet olsun...