Couchsurfing haberleri sayfasında Couchsurfing hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 104 Couchsurfing haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun zamanlı yolda olmak ya da hayatının büyük bir kısmını yolda geçirmek için gezginlerin masrafları minimumda tutması gerekiyor. Bunun da birkaç yöntemi var. Yol ve konaklama en büyük gider kapısı. Çoğu gezgin otostopla yolculuk edip couchsurfing üzerinden konaklama sağlıyor. Size biraz ‘couchsurfing’i ve deneyimimi anlatacağım.
#CouchsurfingAhmet Türkoğlu (31) inşaat mühendisi. İşinden fırsat buldukça kısa geziler yapıyordu. Seçenekler o kadar çok dardı ki özgürce gezemediğini fark etti. İstifa etti. İki yıllığına dünya turuna çıktı. Rotası Bulgaristan’dan başladı. Sonra tren, otostop derken Asya’ya kadar ulaştı. Tam bir yılını yolda geçirdi ve 25 ülke gezdi. Daha sırada 25 ülke var. Gezerken de servet harcamadı. Günlük 80 TL... Bunu nasıl mı yaptı? İşte yanıtı...
#Dünya TuruGülen ve Murat Tütüncü, endüstri mühendisi. Hayallerini gerçekleştirmek üzere, işlerinden ayrılıp Güney Amerika turuna çıktılar. Kıtayı baştan sona turladıktan sonra yeniden iş hayatına döndüler. Bu sefer yazılan senaryoyu oynamak istemediler ve tüm dünyayı evleri yapmaya karar verdiler. Her şeyi geride bırakıp Güneydoğu Asya’ya doğru yol aldılar. Tütüncü çiftini Myanmar’da yakaladık ve maceralarını konuştuk.
#Gülen TütüncüLokalBond bir topluluk platformu. Türk aileler İstanbul’a gelen yabancıları evlerinde ağırlayıp hem Türk misafirperverliğini gösteriyor hem de mutfağımızı, kültürümüzü tanıtıyorlar. Ve tüm bunları günlük hayatın doğallığı içinde gerçekleştiriyorlar. Nasıl mı? İşte biz de bunu merak edip platformun sunduğu ‘deneyimler’den birine konuk olduk.
#Meltem FıratlıBazıları bir arkadaşıyla yola çıkıyor, bazıları daha kalabalık... Kimileri de sosyal medyada oluşturulan seyahat gruplarında kendine yol arkadaşı buluyor. Geziyor, başka kültürleri keşfetmek istiyorlar. Seyahatsever kadınlarla ‘kız kıza seyahat’in güzelliklerini konuştuk.
#Necla BAYRAKTARYurtdışı seyahatleri farklı yaşam tarzı, dil bariyeri, altyapı sistemleri ve kültürel farklılıklar nedeniyle sürprizlerle doludur... Özellikle ilk kez gidilen ülkelerde her şeyi iki kez kontrol etmekte fayda var. Neyse ki seyahatleri kolaylaştıran ve daha iyi organize olmamızı sağlayan birçok uygulama bulabilirsiniz. İşte her rotada faydalı olabilecek, herkese gerekli seyahat uygulamaları...
#Umut Fırat EroğluSeyahatlerimizin en önemli gider kalemlerinden biri konaklama ve bunun için bir sınır yok. Ben de bütçemin en büyük bölümünü buna ayırıyorum çünkü kaldığım yer tüm modumu etkiliyor. Sevdiğim tarzda ve daha ekonomik oteller bulmanın yöntemlerini geze geze keşfettim. İşte, sizin de uygun konaklama için kullanabileceğiniz tüyolar.
#KonaklamaMısır gerek Kızıldeniz’in muhteşem sualtıyla gerekse binlerce yıllık piramitleri ve tapınaklarıyla mutlaka gezilip görülmesi gereken bir ülke. Bunda anlaşalım... Arap coğrafyasında daha önceki seyahatlerimden bildiğim üzere bu yolculuğun kolay geçmeyeceği belliydi. Vize sürecinde başladı ve katlanarak gitti. İki sırt çantalı kadın, tursuz ve arabasız Mısır’da ne yaptık? Zor muydu? Kesinlikle evet. Bu yazı biz gezginlerin nelerle karşılaşabileceğini anlatmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için bir rehber niteliğinde yazıldı...
#Mısır7 aydır yoldalar ve kat ettikleri mesafe 6 bin kilometreyi geçti. Bisikletle çıktıkları Asya turunda şu anda Tayland’dalar ve 7 ülke gezdiler. Yolculukları sırasında Türk bayrağını Kore Savaşı’nda hayatlarını kaybeden Türk askerlerinin anısına, Kore Birleşmiş Milletler Anıtmezarlığı’na teslim ettiler. Gezgin çift Yasemin Kuruca ve Murat Üstüner’le serüvenlerini konuştuk.
#SeyahatTürkiye ve İstanbul’la ilgili sosyal medyada paylaştığı eğlenceli videolarıyla keşfettiğimiz model Sebastien Betsch’le konuştuk. Betsch ülkemizi çok sevmiş; metrobüste, takside yaşadığı maceralardan ve komşularıyla, esnafla diyaloglarından yola çıkarak bizi ve İstanbul’u anlatıyor.
#Sebastien BetschEn fotojenik ilçelerimizden biri Arsuz. ‘Doğu’nun Kraliçesi’ de denen Hatay’ın sayfiyesi. Asi Nehri tam göbeğinden geçiyor ve Akdeniz ile buluşuyor. Bir öğleden sonra Arsuz’a girdiğimde sokaklardaki fotoğraf köşeleriyle sanki başka bir diyara gitmiş gibi hissediyorum. Bizi burada çok güzel şeyler bekliyor. O an bundan eminim ama finalde ne olur; kim bilir…
#HürriyetDünyanın en büyük çölü olan Sahra, Afrika’nın kuzeyinde boydan boya uzanarak birkaç ülkenin sınırlarını kapsıyor. Daha önce Mısır’dan bu çöle girmiş ve ATV turu yapmıştım. Bu defa Batı Sahra’yı deneyimlemek için Fas’tayım. Şimdiye kadar İran’dan Ürdün’e farklı çöllere gittim ama bu bambaşka... Güneş batıp ay doğarken sonsuz kumların üzerinde biz çalıyoruz, Tuaregler söylüyor...
#Sahra ÇölüÇoğumuz her yılın başında daha iyi bir hayata adım atmak üzere kararlar alıyoruz. Ancak daha ilk ayda bunları ya unutuyor ya da rafa kaldırıyoruz. 100 kişiye “2022 kararların ne” diye sorduk: Spora başlamak, zararlı alışkanlıkları bırakmak ve sağlıklı beslenmek gibi klasik hedeflerin yanı sıra bu sene pek çok kişinin ruhsal olarak şifalanmak, dinginleşmek ve bol bol seyahat etmek istediğini gördük. Bu kararları uygulamak için uzmanlardan ipuçları aldık; yardımcı olacak mobil uygulamaları yazdık.
#Yeni YılMuammer Yılmaz, arkadaşı Milan Bihlmann ile beş parasız çıktığı dünya turundan sonra, bir diş fırçasıyla başladığı ‘atıksız’ ve çantasız yolculuğunu da tamamladı. Yolda mutluluğa odaklanan yönetmen, yazar ve gezgin Muammer Yılmaz, yedek iç çamaşırı olmadan 30 gün boyunca gezip nasıl ‘kokmadığını’ da anlattı.
#Muammer YılmazMerhabalar sevgili okurlar... 26 Nisan tarihli köşemde sizlere yenilikçi bir eğitim anlayışını hayata geçiren KODA’ dan (Köy Okulları Değişim Ağı) söz etmiş, kurucusu Mine Ekinci’nin sıra dışı yaşam öyküsünü bir başka yazıma konu alacağımı söylemiştim.
#Ayşegül Domaniç YelçeBu yazı, bugünlerde yaşamakta olduğumuz evdeki mecburi izole hayatı sevgilisi ya da karısı kocası olmadan sürdürmeye çalışanlar, yani ‘single’lar için. Yalnız olmak böyle günlerde daha mı fena? Yoksa tam aksine bir lüks mü? Yalnızlarla konuştum, sonuna da kendi halet-i ruhiyemi ekledim.
#Onur BaştürkGonca Koç (32) bilgisayar mühendisi. Dokuz yıl süren çalışma hayatında işler istediği gibi gitmeyince ayrıldı. Aklında hep Asya’yı keşfe çıkmak vardı. Ama az parayla. Bütçesini günlük 10 dolar olarak belirledi. Önce yoga eğitimi için Hindistan’ın yolunu tuttu sonra bir baktı ki iki teker üzerinde Japonya yolunda…
#Gezgin KadınlarDünyanın öteki ucundaki İzlanda son zamanların en gözde seyahat noktalarının arasında yer alıyor. 320 binlik nüfusu, her an patlamaya hazır alt yapısı, yemyeşil bir halıyla kaplıymış gibi bitki örtüsü, İzlanda’ya özgü atları, hele ki kış aylarında ki olmazsa olmaz kuzey ışıkları… Ateşin ve buzun ülkesinde yanmadan, donmadan, ekonominizde koca bir delik açmadan dönebilmek için bazı şeyler önceden bilmek gerekiyor. İzlanda pahalı ve soğuk ama görülmeyi fazlasıyla hakkediyor. Sizin için güzel bir İzlanda gezi rehberi hazırladım. Gezilecek yerlerin dışında dikkat etmeniz gerekenleri de kaleme aldım. İşte İzlanda hakkında tüm detaylar…
#İzlanda Gezi RehberiKutup ışıklarını izleyebileceğiniz destinasyonlara gitmeyi belki siz de pek çok kişi gibi hayal etmiş olabilirsiniz. Özellikle sevgilinizle birlikte romantik bir seyahate çıkmak istiyorsanız bu güzel seyahati biraz olsun ucuza getirecek maddeleri sıraladım. İşte Kuzey ışıkları turunu ucuza getireceğiniz 10 madde…
#Kuzey IşıklarıUzun zamanlı yolda olmak ya da hayatının büyük bir kısmını yolda geçirmek için gezginlerin masrafları minimumda tutması gerekiyor. Bunun da birkaç yöntemi var. Yol ve konaklama en büyük gider kapısı. Çoğu gezgin otostopla yolculuk edip couchsurfing üzerinden konaklama sağlıyor. Size biraz ‘couchsurfing’i ve deneyimimi anlatacağım.
#CouchsurfingYaz tatiline ne zaman karar verirsiniz? Aylar öncesinden rezervasyon yapabiliyor musunuz? Hangi rotalar favoriniz? Yoksa bu yıl aklınızda deniz tatili değil de bir kültür turuna çıkmak mı var? Peki yabancı bir ülke görmeye ne dersiniz? Konunun uzmanlarına danıştık, uygun fiyatlı bir tatilin püf noktalarını aldık.
#Tatil1300 yıllık tarihinin 500 yılını Osmanlı hâkimiyetinde geçirmiş, tarihle iç içe bir şehir Sofya… Ryanair’den bulduğum Ürdün bileti beni Sofya yoluna düşürdü. Çünkü uçak Sofya’dan kalkıyor. Ben de bir ülke, bir şehir daha gezeriz diye bunu bir fırsata çevirdim. 23 TL’ye Sofya’ya gittim. Peki ama nasıl? İşte yolda yaşadıklarım ve Sofya gezi rehberi…
#Bulgaristan Gezi RehberiUcuz gezmek başlı başına bir ders konusu. Bana herkes nasıl bu kadar gezebildiğimi sorunca ucuz gezmekle ilgili bir yazı yazmam gerektiğini düşündüm. Sihirli bir değneğim ya da formülüm yok. Belki herkesin bildiği şeyleri yazacağım ama en azından bilmeyenlere fikir verecek bir yazı olacak. Yazıyı okumadan önce ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Yapamayacağınıza değil de nasıl yaparıma odaklanın. Benim yapabildiğim şeyi siz neden yapamayasınız ki? İşte püf noktalar…
#Ucuza Seyahat Etmekİran’a yolu düşen her gezgin gibi ön yargılar arasında sınırdan biraz da çekinerek geçtim. Bize anlatılan İran ile gördüğüm İran arasında büyük farklılıklar var. Hemen yanımızda olan bir ülke hakkında bu kadar az ve yanlış bilgiye sahip olmak beni çok üzdü. Önyargılarımızı ve yanlış bildiklerimizi bir kenara bırakıp, İran’ın en büyük Türk şehrine birlikte göz atalım...
#Tebriz GezisiGeçtiğimiz günlerde "Bundan sonra ben nasıl yurt dışı gezisi yaparım?" cümlesini kurduysanız ya da en azından, bir kez olsun aklınızdan geçtiyse, bu yazı sizin için! Çünkü yurt dışında gezmek, dikkatli harcama yapanlar ve bazı püf noktaları bilenler için zannedildiği kadar masraflı olmuyor. İşte yurt dışında ekonomik seyahat etmenin yolları...
#Ucuza TatilGeçtiğimiz günlerde "Bundan sonra ben nasıl yurt dışı gezisi yaparım?" cümlesini kurduysanız ya da en azından, bir kez olsun aklınızdan geçtiyse, bu yazı sizin için! Çünkü yurt dışında gezmek, dikkatli harcama yapanlar ve bazı püf noktaları bilenler için zannedildiği kadar masraflı olmuyor. İşte yurt dışında ekonomik seyahat etmenin yolları...
#Ucuza TatilKristin Addis tek başına seyahat eden bir gezgin. Çoğu insan tatile gidecek birini bulamadığı için gezip, görmekten vazgeçiyor. Addis, adeta "yalnız yapamazsın" diyen herkese meydan okuyor. Kristin Addis röpörtajı haberimizde..
#Tek Başına SeyahatDünya oldukça büyük ve muhteşem bir yer ancak bir öğrencinin bütçesi de bir o kadar dar ve sevimsizdir. Fakat dünyayı dolaşma hayalleriyle yaşayan öğrenciler, umutsuzluğa kapılmayın. Kıyafetlerinizi ve bilgisayarınızı satmadan seyahat etmenin bir yolu var. Cevap basit: Her şeye açık bir ruh hali ve ‘couchsurfing’. Ben Danimarkalı bir öğrenciyim ve bahsettiğim iki ipucu sayesinde 18 günlük bir sürede İran’da binlerce kilometre seyahat ettim, 6 kent dolaştım. Ve sadece 800 riyal (1000 TL) harcadım. İşte aydınlatıcı ve ucuz yolculuklarınızda bir rehber olarak kullanabilmemiz için öneri ve deneyimlerim.
#İranBu yıl kış aylarının sosyal medyadaki seyahat trendi tartışmasız Doğu Ekspresi’yle Kars yolculuğuydu. Kars’tan sonra yeni adres ise Van Gölü Ekspresi... Bu rota benim de en büyük hayallerimden biriydi. Geçen kış Doğu Ekspresi'yle Kars'a giderken planım Van'a gitmek ve oradan da Van Gölü Ekspresi’yle dönmekti ama gerçekleştirememiştim. Bu sefer dönüşü yok, bu iş olacaktı ve yola koyuldum. Önce uçakla Van’a gidip adım atılmadık yer bırakmadım. Sonrası ise Van Gölü Ekspresi’yle geri dönüş. Neler yaşadım neler… İşte size Van Gölü Ekspresi maceram…
#TrenEkonomik engeller, yeterli zaman bulamamak veya diğer nedenlerle seyahat etmeyi sürekli erteliyor musunuz? Siz de çeşitli bahanelerle bir türlü yola çıkamayanlardansanız Enuygun’un önerilerine kulak verin.
#Daha Fazla Seyahat Etmek İsteyenler İçin 7 İpucu