Gelinim Mutfakta yeni bölüm sonunda günün birincisi açıklandı. Gelinim Mutfakta'da bugün tombik çörek tarifi yapıldı. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta çeyrek altının sahibi belli oldu. Hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta puan durumu izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 18 Kasım 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaBolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan MenüsüGelinim Mutfakta günün birincisi 5 Nisan Çarşamba belli oldu. Balkabaklı çörek tarifi ile hünerlerini sergileyen yarışmacılar çeyrek altını kazanmak için mücadele ettiler. Haftanın tam ortasında Gelinim Mutfakta atın yağmuruna devam ediyor. Cuma günü ise haftanın birincisi 7 altın bileziğin sahibi olacak. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? 5 Nisan Gelinim Mutfakta puan durumu...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta çilekli zarf çörek tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında taze çilekle hazırlayabileceğiniz enfes bir hamur işi olan çilekli zarf çörek sevdiklerinize sunabileceğiniz favori tarifleriniz arasında yer alacak. Peki, Gelinim Mutfakta çilekli zarf çörek nasıl yapılır? İşte, evde çilekli zarf çörek tarifi hazırlamanın püf noktaları...
#Çilekli Zarf Çörek TarifiTahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.
#Gülhan KaraNokul çok sevilen ve nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen bir hamur işi. Bafra, Sinop, Isparta gibi birçok farklı yöreye mal edilen nokulun lezzeti tüm Türkiye’yi etkisi altına almış durumda. Aralarında ufak tefek farklılıklar olsa da bütün yörelerin nokulu aşağı yukarı aynı şekilde yapılıyor. İşte “Nokul nasıl yapılır?” diye merak edenler için nefis bir nokul tarifi…
#NokulAnadolu'nun birçok yerinde yaygın olan haşhaş, ekmeğinden böreğine, çöreğinden tatlısına farklı farklı tariflere malzeme oluyor. Özellikle dövülmüş (çekilmiş, ezilmiş) haşhaş ile yumuşacık hamurun bir araya gelmesinden oluşan haşhaşlı çörek en sevilen lezzetlerden biri. Peki, haşhaşlı çörek nasıl yapılır?
#Haşhaşlı Çörek Nasıl YapılırEv yapımı kandil simidi, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, her kandil gününde fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidi mahlepli, mahlepsiz yapmak da mümkün. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte hem mahlepli hem de mahlepsiz kandil simidi tarifi...
#Kandil Simidi Nasıl YapılırRamazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi pastane usulü ve fırıncı tarifleriyle farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Bugün sizlere pastanelerde mis kokusu ile hafızalarda yer eden Ramazan pide tarifi hazırladık.
#Ramazan Pide TarifiGelinim Mutfakta laz kızı böreği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karadeniz'in sevilen laz böreği tatlısının yeniden yorumlanması olan laz kızı böreği nasıl yapılır akşama sevdiklerine sunum hazırlamak isteyenlerin araştırmalarında yer aldı. İşte, laz kızı böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiDünyanın en çok oynanan dijital oyunlarından God Of War’ın tanıtım amacıyla piyasaya sürülen yemek kitabında, Türkiye’den de mercimek köftesi yer aldı. Mercimek köftesini kitaba ekleyen ise oyunun geliştirici ekibinde yer alan Göksu Uğur’du. Göksu annesinin kendisi için özel olarak hazırladığı tarifi yazdı.
#Mercimek KöftesiAirfyer ile günün her saatinde kolay ve pratik tarifler yapılabiliyor. Bunlardan biri de dereotlu poğaça tarifi. Özellikle aniden gelen misafirler için en güzel ikramlık alternatiflerinden biri. Üstelik kısa sürede de hazır oluyor. Peki Airfryer'da dereotlu poğaça nasıl yapılır, kaç dakika?
#Dereotlu Poğaça TarifiMemleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZKandillerin vazgeçilmezlerinden olan kandili simidi tarifi pastaneler yerine evlerinde hazırlayıp sunmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Pastane usulü kandil simidi püf noktaları ile kıyır kıyır hamurişleri hazırlayabilirsiniz. pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte Mahlepli, mahlepsiz kandil simidi tarifi ve yapılışı...
#Kandil SimidiMevsim incirlerinden nefis bir reçel hazırlamaya ne derseniz? Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek incir reçelini kek, pasta, çörek gibi tatlılarınıza da ekleyebilirsiniz. Denemek isteyenler için incir reçeli tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#İncir ReçeliAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiErişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#RamazanTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüMevsimine göre sebzelerle hazırlanabilecek, bol vitaminli içimi kolay sebze çorbasıyla karşınızdayız. Boş kalan mideyi rahatlatmak önemli bu sebeple iftar sofralarının vazgeçilmezi çorbalardır. Sebze Çorbası; içinizi ısıtacak, besleyici enfes bir çorba tarifi. Mevsimine göre sebzelerle yapılabilir. Yazın, kabak, biber, patates, kışın ise kereviz, havuç gibi sebzelerle yapılabilir. İşte, sebze çorbası, dızmana, karpuzlu limonata, revani ve daha fazlasından oluşan iftar menüsü....
#İftarKarnabaharı sevmeyenlere karnabaharı sevdirecek, harika bir iftar çorbası. İçimi kolay, yumuşacık, mideye iyi gelen bol vitaminli bir çorba. Dumanı üzerinde üstüne kızarmış ekmek parçalarıyla servis edin. İşte, çorbası tatlısıyla Rüzgar Şef ile Ramazan 13.gün menüsü...
#Ramazan