GeriRamazan Lezzetleri Ramazan Pide Tarifi: Pastane usulü Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Pide Tarifi: Pastane usulü Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Ramazan Pide Tarifi: Pastane usulü Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi pastane usulü ve fırıncı tarifleriyle farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Bugün sizlere pastanelerde mis kokusu ile hafızalarda yer eden Ramazan pide tarifi hazırladık.

Pastane usulü Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları neler merak edenlere, işte puf puf Ramazan pidesi malzemeleri ve yapım aşamaları...

Ramazan pide tarifi için malzemeler

2 su bardağı süt

1 paket maya

Yarım tatlı kaşığı şeker

Yarım su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz

5-6 su bardağı un

Şekillendirmek için:

1 yemek kaşığı un

5-6 yemek kaşığı su

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı süt

1 tatlı kaşığı yoğurt

Susam

Çörek otu

Ramazan Pidesi Nasıl yapılır?

Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar bekleyin.

Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 40 dakika kadar mayalandırın.

Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.

Tezgahı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle açtığınız pideleri tepsiye koyun.

Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.

Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.

Çörek otu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Fıtından çıkardığınızda üzerini bir havlu bez ile örtün ve iftar vakti servis edin. Afiyet olsun...

 

False