MasterChef sushi (suşi) tarifi ve malzemeleri: Evde kolay ve pratik suşi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Asya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
Suşi tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Japonya'nın sevilen lezzeti sushi princi ve özel sarım tekniği ile farklı malzemelerle yapılabiliyor. Peki, evde kolay ve pratik sushi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef sushi (suşi) tarifi ve püf noktaları...
SUŞİ TARİFİ VE MALZEMELERİ
2 su bardağı suşi pirinci
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç sirkesi
Yarım çay bardağı beyaz toz şeker
Çeyrek çay bardağı tuz
8-10 yaprak suşi yosunu (suşi nori)
İçi için:
1 havuç
1 salatalık
1 avokado
1 yaprak somon füme
1 ince dilim somon fileto (100-150 gr kadar)
2 parça yengeç surimi stick
Servis için:
Soya sosu
Wasabi tozu
Zencefil turşusu
SUŞİ NASIL YAPILIR?
Pirinçleri 15 dakika soğuk suda bekletin, ardından 5-6 kez bol suyla yıkayıp nişastasını iyice akıtın.
Ardından pirinçleri tencereye alıp 2,5 su bardağı su ile birlikte kaynayana kadar pişirin.
Kaynayan tencerenin kapağını kapatıp altını kısın. 10 dakika da bu şekilde pişirin.
10 dakikanın sonunda altını kapatıp kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendirin.
Pirinç sirkesi, şeker ve tuzu ufak bir cezvede ısıtıp karıştırın.
Pişen pirinçleri geniş bir ahşap tepsiye alın.
Sirkeli karışımı azar azar pirinçlere ekleyin, tahta kaşık yardımıyla pirinçleri kırmadan ve ezmeden havalandırın.
Üzerine nemli bir bez örttüğünüz pirinçleri dinlenmeye bırakın. Bu esnada iç malzemelerini hazırlayın.
Havuç ve salatalığı soyun.
Salatalığın çekirdeklerini çıkardıktan sonra ikisini de kibrit çöpünden biraz kalın olacak şekilde çubuklar halinde doğrayın.
Avokadoyu da soyup yarım santimetre kalınlığında dilimleyin.
Surimiyi boydan ikiye bölüp inceltin. Somonları ince ince dilimleyin.
Susam ve çörek otunu birer çay tabağına aktarın.
suşi matının üzerine yosunu parlak kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin.
Elinizi ıslatıp pirinçten bir avuç alın ve yosunun üzerine yayın. Yosunun bir tarafında iki parmak kadar boşluk bırakın.
Pirincin ortasına dilediğiniz malzemeleri şeritler halinde dizip suşiyi yosunun açık tarafı sona kalacak şekilde sıkı bir rulo yapın.
Bıçağınızı ıslak bir havluyla her seferinde temizleyip nemlendirerek suşinizi dilimleyin.
Suşileri düz bir tabağa yerleştirip soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!