Haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Kolay haşhaşlı çörek tarifi

Güncelleme Tarihi:

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır Kolay haşhaşlı çörek tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 14:41

Anadolu'nun birçok yerinde yaygın olan haşhaş, ekmeğinden böreğine, çöreğinden tatlısına farklı farklı tariflere malzeme oluyor. Özellikle dövülmüş (çekilmiş, ezilmiş) haşhaş ile yumuşacık hamurun bir araya gelmesinden oluşan haşhaşlı çörek en sevilen lezzetlerden biri. Peki, haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Vücuda zindelik veren, damar tıkanıklıklarına karşı koruyan, bağırsak faaliyetlerini düzenleyen haşhaşın aromatik tadının en çok yakıştığı lezzetlerden biri çörekler. Ezilmiş haşhaşlı ve ayçiçeği yağlı karışımıyla rulo şeklinde sarılıp fırına veriliyor, tadına doyum olmuyor. Haşhaşlı çörek tarifine arzuya göre ceviz içi ve bir parça tahin de ekleyebilirsiniz. 

Malzemeler

• 1 tatlı kaşığı maya
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 4 yemek kaşığı haşhaş
• 4 yemek kaşığı sarı üzüm
• 2 yemek kaşığı pekmez
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tutam tuz
• Aldığı kadar un

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Maya, ılık süt, yoğurt, toz şeker, tuz ve sıvı yağı bir kaba koyun. Üzerine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 25 dakika bekletin.Kabaran hamurdan iri bezeler yapın. Her birini büyükçe açın. Tereyağı, haşhaş, pekmez ve sarı üzümü karıştırıp hamurun üzerine sürerek kalın bir rulo yapın. Haşhaş ve yumurta sarısını karıştırarak üzerine sürün. 200 derecelik fırında pişirin.

BAKMADAN GEÇME!