KANDİL SİMİDİ TARİFİ (MAHLEPLİ, MAHLEPSİZ- REGAİP KANDİLİ ÖZEL) || Kıyır kıyır pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
Kandillerin vazgeçilmezlerinden olan kandili simidi tarifi pastaneler yerine evlerinde hazırlayıp sunmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Pastane usulü kandil simidi püf noktaları ile kıyır kıyır hamurişleri hazırlayabilirsiniz. pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte Mahlepli, mahlepsiz kandil simidi tarifi ve yapılışı...
Kandil simidi, kandil günlerinin olmazsa olmazı. Gevrek tadı, mis gibi mahlep kokusuyla tadına doyum olmuyor. Mahlepli kandil simidi, mahlepsiz kandil simidi, susamlı, pekmezli kandil simidi tarifi gibi pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte, evde kıyır kıyır pastane usulü kandil simidi tarifi ve püf noktaları...
KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ:
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
Çörek otu
Susam
PASTANE USULÜ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Yumurtanın sarısını yoğurma kabına alın. Üzerine sırayla sirkeyi sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını ekleyin ve karıştırın. Ardından mahlep ve unu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın ve simit halka olacak şekilde iki ucunu da birleştirin. Simitlerinizi önce yumurta akına, ardından susama batırıp fırın tepsisine dizin. Üzerine de çörek otu serpip fırından güzelce pişirin.