Nefis aromasıyla kahvaltıları şenlendirecek! İncir reçeli yaparken en önemli püf noktası...
Mevsim incirlerinden nefis bir reçel hazırlamaya ne derseniz? Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek incir reçelini kek, pasta, çörek gibi tatlılarınıza da ekleyebilirsiniz. Denemek isteyenler için incir reçeli tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
İncir reçeli, aroması ve hoş tadıyla kahvaltılarınıza lezzet katacak. Birkaç püf noktasına dikkat ederek incierlerden harika bir reçel hazırlayabilirsiniz.
PÜF NOKTASI: İncir reçeli için olgun ve taze incirler seçilmeli. Ayrıca reçel kaynama aşamasındayken içerisine eklenen limon suyu kıvam almasını sağlayacaktır.
MALZEMELERİ:
1 kilogram taze incir
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?
İncirleri güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
Daha sonra tencereye alıp üzerine şeker ve su ilave edip 1 gece bekletin.
Ertesi gün ocağa alın ve kaynatın. Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri alın
Dilerseniz reçeliniz kaynarken tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
İncir reçeliniz kıvam alınca ocaktan alıp kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun...