Son 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaO Sabancı ailesinin yeni kuşağından. Ama siz soyadına aldanmayın, “Herkesin hayatında mücadele ettiği farklı farklı sorunlar var, bunlar maddi olmak zorunda değil” diyor. Teoman’ın ‘Duş’ şarkısını yeniden düzenleyen Faruk Sabancı ile buluşuyoruz. Müziğe başlama hikâyesini, neden ailesinden uzakta okuduğunu, hayatındaki eksikleri, gastronomi tutkusunu, aşkı ve geçmişte yaşadığı obezite sorununu konuşuyoruz; “Ben çok mutlu bir şişmandım, hiçbir zaman ‘Vah vah, ben neden böyleyim’ diye hayıflanan biri olmadım.”
#Faruk Sabancı4 bin civarında patates çeşidine, ömrümüzde görmediğimiz kök bitkilere, Amazonlar’dan gelen envai çeşit lezzete sahip Peru mutfağı... Şef Gaston Acurio’nun Paris’te aldığı eğitim sonrası ülkesine dönüp bir Fransız lokantası açması ve kendi yemeklerini menüye eklemesine dek neredeyse bir sır olarak kalmış... Oysa bu yıl Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde başkent Lima’dan 4 restoran var. O restoranlardan ikisini, Kjolle ve Mayta’yı ziyaret ettim...
#PeruFransız yemeği olan cordon bleu Gelinim Mutfakta programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Şinitzele benzeyen cordon bleu, peynir ve salam ile doldurulmuş dana etinden yapılan bir Fransız yemeğidir. Bu yemeğin köklerinin İsviçre'de bulunduğu düşünülür. Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya'da farklı varyasyonları vardır. İşte, Gelinim Mutfakta Cordon bleu tarifi ve malzemeleri...
#Cordon BleuGelinim Mutfakta günün birincisi 6 Nisan 2023 Perşembe belli oldu. Haftanın dördüncü gününde GElinim Mutfakta stüdyolarında rekabet arttı. Haftanın finalinde 7 altın bileziği almak isteyen gelinler aynı zamanda elenmemek için de tüm hünerlerini sergiledi. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? 6 Nisan Gelinim Mutfakta puan durumu
#Gelinim MutfaktaRafet İnce'nin hayatı, televizyon izleyenleri tarafından merak ediliyor. Ünlü Şef Rafet İnce, mesleki kariyerinde olduğu kadar, katıldığı yarışma programlarında da adından söz ettiriyor. Rafet İnce, Türkiye’de ki 186 farklı turizm otelcilik üniversitelerin ve liselerin de sayısız seminer, panel, konferans vererek genç kuşak şeflere de öncülük yapmıştır. Aynı zamanda çeşitli ulusal TV kanalında yemek programlarında yer alan Şef Rafet İnce, ülkemize sayısız madalya kazandırdı. Peki, Rafet İnce kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Rafet İnce’nin biyografisi.
#Rafet İnce KimdirTürkiye’nin önde gelen şeflerinin jüri koltuğunda oturduğu The Taste Türkiye'de en dikkat çeken isimlerden biri de Rafet İnce. İstanbul'da dünyaca ünlü bir otelin şefliğini üstlenen The Taste Türkiye jüri üyesi Rafet İnce'nin kim olduğu ve kariyeri, yarışmayı takip edenlerce merak ediliyor. Peki, The Taste Türkiye jüri üyesi Rafet İnce kimdir?
#Rafet İnce Kimdir?12 yarışmacının kıyasıya rekabet ederek şampiyonluğa ulaşmaya çalışacağı The Taste Türkiye'de heyecanla beklenen 2. sezon başlıyor. Alanında uzman isimlerin jüri koltuğunda oturacağı The Taste Türkiye'nin kadrosuna bu yıl yeni isimler katıldı. Peki, The Taste Türkiye jüri üyeleri kimler?
#The Taste Türkiye Jüri Üyeleriİzleyicilerin dikkatini çekmeyi başaran The Taste yemek yarışması formatı kadar jüri üyeleri ile de gündemde yer almaya devam ediyor. The Taste'in juri üyelerinden olan Rafet İnce'nin hayatına ilişkin bilgiler zaman zaman izleyiciler tarafından merak edip araştırılıyor. Peki, sempatik tavrıyla adından söz ettiren The Taste Türkiye jüri üyesi Rafet İnce kimdir? İşte Rafet İnce'nin merak edilen hayatı.
#The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnceMutfak sanatları konusunda dünyada büyük bir uyanış var. Artık ‘yeme’nin anlamı değişime uğruyor. Eskiden maddi durumu yerinde, elit kitlelerin uğraşı olan mutfak; bloglar, dergiler, televizyon programları, sosyal medya ile hayatımızın içine daha çok girdi. Bu ilgiden, üniversitelerin mutfak sanatı ve gastronomi eğitimleri de payına düşeni alıyor. İşte bu alanlarda eğitim almak isteyenler için rehberlik sunan ABD merkezli ‘Culinary Schools’ sitesinde yer alan, ABD ve Avrupa’dan dünya çapında şeflerin çıktığı okullardan birkaçı.
#GastronomiEt, büyük bir şişin üzerinde yatay veya dikey olarak döndürülerek pişiriliyor. Böylece her tarafı aynı pişiyor, kurumadan mühürleniyor. Isı kaynağı ile doğrudan temas etmediği için kömürleşmiyor. Şef Richard Madzar, Fransa’da ‘rotisserie’ adı verilen bu tekniği Türkiye’de de uyguluyor… “Marinasyona gerek yok, ete güveniyorsanız tuz ve karabiber yeterli” diyor…
#Richard MadzarTekfen Holding’in kurucularından Necati Akçağlılar’ın kızı Leyla Akçağlılar, 50 yaşında hayatını kaybetti. Akçağlılar, Tefken’in yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen kafe işletip, pasta ve çikolata üretiyor ancak hiçbirinin tadına bakmıyordu. Çünkü anoreksiya olmuş, böbrek yetmezliği teşhisiyle diyalize bağlı yaşamaya başlamıştı.
Hısım akraba, eş dost ve kayınvalide için yeni evli çiftten daha merak uyandırıcı bir şey yoktur. Çiçeği burnunda çiftler daha cicim ayları bitmeden habire misafir ağırlar. Kendisi de bir bakıma yeni evli sayılan Elif Edes Tapan, halden anlayan bir yemek kitabı hazırladı: Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları. Kitapta kayınvalideden patrona, arkadaştan yatılı misafire kadar tam 10 durum için düzenlenmiş mönü ve tarifler bulunuyor.
Anoreksiya hastalığına yakalanan, 21 yıl boyunca sadece salata yiyerek beslenen ve su bile içmediği için 2 böbreğini kaybeden Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Leyla Akçağlılar önceki gün vefat etti. Butterfly çikolata ve pastanelerinin de sahibi olan ancak tatlıyı bilmeyen Akçağlılar, sağlıksız diyetin zararlarını her fırsatta anlatıyordu.