Paylaş
Canlı müzik sevenlere
BUGÜN: KARAKÖY’DE LOUIS
Karaköy’ün de sonunda bir canlı müzik mekânı oldu: Louis. Şimdiden pek tıklım, hafta içi bile yer yok. Semtin çerçevesi kalın gözlük takan kızları, bereli-şapkalı oğlanları masalarda, Mustafa Altıoklar ayakta, Ayşe Özyılmazel’in eski sevgilisi dışarıda, sokakta. Servis yavaş, ortam rahat, restore edilen Kılıç Ali Paşa Hamamı’na baka baka içkinizi içiyorsunuz. (212) 243 27 33
Kahvaltı arayanlara
PAZAR: KURUÇEŞME’DE ANONİM
Kendilerine ‘üçüncü nesil Türk bistrosu’ diyorlar. Tatlılarda iddialılar ama bana kalırsa buranın keyfi kahvaltıda çıkar; çünkü hem yeşilliklerin arasından Boğaz manzarası var hem de kahvaltı mönüsünde yok yok: Lazların muhlaması, Çerkeslerin acukası... Her biri yöresinden gelmiş 17 çeşit peynir var. Yine de brunch sonuna bir sakızlı Yalova tatlısı iliştirmekte fayda var. Kişi başı ortalama 40 TL. (212) 257 50 80
Lübnan mutfağı tutkunlarına
PAZARTESİ:HİSARÜSTÜ’NDE TAHİN
Tahin, Hisarüstü’nde yeni açılan bir Lübnan lokantası. Fiyatlar gayet makul, lezzetler ayarında. Narlı, yoğurtlu, sebzeli babagannuş yani patlıcanezme, ıspanaklı sumaklı pide, bizim içliköfte gibi olan kıbbeh ve acılı humus denemeniz gerekenlerden. Adana kebaba benzeyen kheskash da çok lezzetli. Altında ızgara domates sosu var. Mercimekköftesi olan falafeli de tavsiye ederim. (212) 263 49 11
Kentli etoburlara
SALI:KURUÇEŞME’DE FUMEE
Daha önce Changa’nın mutfağında çalışan Pınar Taşdemir, füme olarak hazırladığı lezzetleriyle artık Kuruçeşme’de. Boğaz boğaz esen balkonundan Kuleli manzarası görülüyor. Ahtapot ızgarası ‘yıkılıyor’ kontenjanından. Bademli tarator ve ızgara bebek kalamar da… Ama benim favorim yedi saat pişirilerek hazırlanan erikli kuzu tandır.
Ana yemekler 40-60 TL. (212) 257 02 93
Nişantaşı kuşlarına
ÇARŞAMBA:TEŞVİKİYE’DE NOPA
Atiye Sokak’ın en yenisi House Cafe’cilerin açtığı Nopa. Salomanje’nin hemen yanındaki yıkık dökük bina dikine yeşilliklerle hiç beklemeyeceğiniz ferah bir yere dönüşmüş. Semtin yenilik düşkünü sakinleri hallerinden pek memnun. Sadece yemek için masaları değil, iki çift laflamak için de barını dolduruyorlar. İki kişi yemekli, ortalama
170 TL. (212) 327 58 68
Fine-dining düşkünlerine
PERŞEMBE:GALATA’DA ROBIN’S
Duo Otel’de açılan Robins Galata gastronomi haritasında çoktan yerini aldı bile.
E sahibi Bilal Mert, Cordon Blue mezunu ne de olsa. Humuslu kabak karpaçyosu ve kıyma kıtırlı ahtapotu dillere destan. Ama asıl numarası şirin terasındaki harika manzarası. Yemekten sonra Murat Tokuz, Yakuza, Discolog gibi DJ’lerin müziğiyle dans edebilirsiniz. (212) 245 94 43
Nostalji âşıklarına
CUMA:BEBEK’TE 45’LİK
Bebek’teki ‘ayaküstü bir içki ringimize’ yeni bir halka daha eklendi; Beyoğlu’ndaki 45’lik, Ankara’dan sonra Bebek’te de bir şube açtı. Lucca’dan taşıp, Tektekçi’den aşıp, Happily Ever After’dan sekip, Biber’den geçip eski bir Ajda şarkısı dinlemeye, Barış Manço’yla demlenmeye kaçacaklar için sabahın dördüne kadar kapıları açık. (212) 257 42 45
Beni asıl sabırsızlandıran...
PEK YAKINDA: KARAKÖY’DE COLONIE
Dün gece gittim inşaatını gezdim, bitti-bitiyor: Kocaman bir mekân, rahat bir dekorasyon, dev bir taş fırın... Kapısında bisiklet parkı, bahçede köpeği olanlar için özel bölüm... Colonie, açılmasını sabırsızlıkla beklediğim yerlerden biri. Dünya mutfağı sunulacak, gece yarısından sonra da kulüp olacak. Bu çok iyi bir şey
çünkü o kadar yer olmasına rağmen, Fosil’den başka dans edilecek yer yok Karaköy’de. Tabii yaşanılan
Külah ve Tamirci facialarını saymazsak...
LONDRA’DA INAMO
Bir de İstanbul’da Londra Soho’daki Inamo gibi bir restoran açılması hayalim var. Bütün siparişleri ekran şeklinde tasarlanmış masadan veriyorsunuz. Tatlılarınızı, içkilerinizi bile... Üstelik seçtiğiniz yemeğin görüntüsünü tabağınıza yansıtıyorlar, sipariş vermeden nasıl göründüğü konusunda bir fikriniz oluyor.
Paylaş