Gelinim Mutfakta cordon bleu tarifi: Cordon bleu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Fransız yemeği olan cordon bleu Gelinim Mutfakta programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Şinitzele benzeyen cordon bleu, peynir ve salam ile doldurulmuş dana etinden yapılan bir Fransız yemeğidir. Bu yemeğin köklerinin İsviçre'de bulunduğu düşünülür. Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya'da farklı varyasyonları vardır. İşte, Gelinim Mutfakta Cordon bleu tarifi ve malzemeleri...
Meşhur Fransız yemeği cordon blue Türk mutfaklarına geliyor. Cordon bleu için şinitzelin peynirli ve jambonlu hali diyebiliriz. Fransız mutfağında cordon blue etle hazırlanır. Ancak tavukla da lezzetli bir şekilde hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Peki, Cordon bleu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? işte, evde kolay cordon bleu tarifi ve yapım aşamaları...
CORDON BLEU TARİFİ MALZEMELERİ
4 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
4 adet salam veya jambon
4 dilim kaşar peyniri
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Galeta unu
CORDON BLEU NASIL YAPILIR?
Öncelikle tavuk göğsünü inceltin.
Ardından arasına jambon ve kaşar peynirini koyup güzelce sarın.
Kürdan ile tutturup önce yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayın.
Tepsiye yerleştirip üzerine birer yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Böylece galeta unu daha güzel kızarır.
Fırına verip yaklaşık 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun...