çocuk beslenme uzmanı haberleri sayfasında çocuk beslenme uzmanı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1400 çocuk beslenme uzmanı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz aylarında şu sıralarda, okulların da tatil olmasıyla birlikte tüm çocuklar günün büyük çoğunluğunu plajlarda, deniz ve havuz kıyılarında geçirecekler. Diyetisyen Emre Uzun tüm çocuklara önerilerde bulunurken, beslenmemize dikkat ederek sıcaklığın etkisini azaltmamızın mümkün olduğunu belirtiyor.
#Beslenme Uzmanı“Alerjik Çocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım” çağrısıyla bir araya gelen annelerin hazırladığı sütsüz, yumurtasız, glütensiz yüzlerce tarif “Alerji Dostu Tarifler” kitabında bir araya getirildi. Alerji ile Yaşam Derneği ve Çocuk Alerji ve Astım Akademisi’nin (ÇAAAD) katkılarıyla hazırlanan kitap, alerjik çocukların yiyemedikleri yemeklerin farklı malzemelerle doğal, katkısız ve lezzetli şekilde yeniden hazırlanabileceğini herkese gösteriyor.
#AlerjiYaz aylarında şu sıralarda, okulların da tatil olmasıyla birlikte tüm çocuklar günün büyük çoğunluğunu plajlarda, deniz ve havuz kıyılarında geçirecekler. Diyetisyen Emre Uzun tüm çocuklara önerilerde bulunurken, beslenmemize dikkat ederek sıcaklığın etkisini azaltmamızın mümkün olduğunu belirtiyor.
#Beslenme UzmanıAlerji ile Yaşam Derneği, 13-19 Mayıs Besin Alerjisi Farkındalık Haftası dolayısıyla “Alerjik Çocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım” çağrısıyla bir yemek yarışması düzenledi. Alerji hakkında bilgi veren Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği (ÇAAAD) Başkanı Prof. Dr. Nermin Güler; Türkiye’de besin alerjisi görülme oranının yüzde 5 seviyelerine kadar yükseldiği kanaatinde olduğunu söyledi.
#Besin AlerjisiAlerji ile Yaşam Derneği 13-19 Mayıs Besin Alerjisi Farkındalık Haftası kapsamında bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor. Besin alerjisi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya kapsamında, besin alerjisine uygun yemek tarifleri yarışmasından halk bilgilendirme seminerine kadar birçok proje gerçekleştirilecek. Aynı zamanda sosyal medya mecralarında konuya dikkat çekmeyi amaçlayan farkındalık videosu da çekilecek.
#Alerji İle Yaşam DerneğiSon günlerde sosyal medyada zıplayan zıplayana… Büyük puntolarla ‘Boyunu uzatmak isteyen bir saat bu hareketi yapsın’ söylemleri ile viral olan bu videolardaki sıçrama hareketinin temeli Doğu Afrika'nın Maasai Kabilesi’ne dayanıyor. Boyları ortalama 190.5 cm olan bu kabilenin üyeleri parmak uçlarında yaptıkları dikey sıçrama ritüelleriyle boylarını uzattıklarına inanıyorlar. Onlar bu hareketleri yüzyıllardır bir ritüel olarak yapıyor ama gerçekten uzun boylarının altında yatan gerçek ne? Genetik mi yoksa bu dansları gerçekten boylarının uzamasına yardımcı oluyor mu? Böyle zıplayarak boy uzatmak mümkün mü? Doç. Dr. Ozan Ali Erdal ile konuştuk
#Boy UzatmaEmziren anne oruç tutabilir mi sorusu, yaklaşan Ramazan ayı öncesi merak konusu oldu. Ramazan ayının maneviyatına oruç ibadetini yerine getirerek dahil olmak isteyen pek çok vatandaş, emziren anne oruç tutabilir mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, emziren anne oruç tutabilir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#DiyanetAnkara'da 2 aylık bir bebek beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda entübe edilmiş ve bebeğin öyküsü incelendiğinde ailenin K vitamini ile aşıları reddettiği, topuk kanı aldırmadığı ortaya çıkmıştı. Yaşam mücadelesi veren bebeğin hikayesiyle beraber yenidoğanlara yapılanan K vitamini ve rutin aşılar yeniden gündem oldu. Çocukluk dönemi aşıları, K vitamini ve topuk kanı hakkında merak edilen 6 hayati soruyu konunun uzmanına sorduk.
#K Vitamini“Basit bir soğuk algınlığı gibi başlıyor, burun ve geniz akıntısı, boğazda yanma ile devam ediyor, üstüne baş ağrısı ve öksürük de eklenince yatağa düşürüyor, bir türlü geçmek bilmiyor, tam geçecek gibi oluyorken tekrar başlıyor.” Son günlerde bu şikayetleri çevrenizdeki pek çok insandan duymuş ya da bizzat kendiniz yaşıyor olabilirsiniz. Kafamızı nereye çevirsek hasta olan birine denk geliyoruz. Vakalar o kadar arttı ki hastanelerin acil servilleri hasta dolup taşmaya başladı. Peki grip vakalarının bu kadar artması normal mi? Paniğe neden olacak bir durum var mı? İnfluenza neden bu kadar zor iyileşiyor? İlaç kullanmak gerekir mi? Antibiyotikler işe yarar mı? Prof. Dr. İftihar Köksal ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gültekin Akyol, son zamanlarda artan influenza vakarını değerlendirdi.
#SağlıkBöbrek taşları, genellikle yetişkinlerin sorunu olarak bilinse de son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu haline geldi. Michigan Üniversitesi’nden uzmanlar, çocuklarda böbrek taşı vakalarının son 10 yılda her yıl yüzde 10 oranında arttığını belirtiyor. Türkiye’de de benzer bir yükseliş gözlemleniyor; bebeklerde bile böbrek taşı sorunları yaşanıyor. Peki bu artışın nedeni nedir? Belirtileri neler? Nasıl önlemler alınmalı? Prof. Dr. Mahmut Çivilibal, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBoğulma tehlikesi yaşayan bebeği için 911 arayarak acil yardım çağıran bir baba, şimdi istismar suçlamasıyla hapse girme tehdidi ile karşı karşıya. Hastanede yapılan testlerde ‘sarsılmış bebek sendromu’ yaşadığı tespit edilen bebeğin istismara uğradığı düşünülüyor. Aile ise bunun aksini ispat etmek için büyük bir hukuk mücadelesi veriyor. İşte iki çocuğunu kaybetme tehlikesi yaşayan, sürekli evde kameralarla izlenen ailenin hikayesinin tüm detayları…
#Sarsılmış Bebek Sendromu52 yaşındaki Martyn Edwards'a 2016 yılında karaciğerine yayılan 4. evre bağırsak kanseri teşhisi kondu. Ameliyat dahi edilemeyeceği söylenen Martyn, doktorların bile mucize gözüyle baktığı bir şeyi başardı ve kanseri yendi. Sekiz yıldız kansersiz olan Martyn, hastalığı nasıl yendiğini anlattı.
#Kolon KanseriSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker Tüketimi‘Yenidoğan Çetesi Operasyonu’ sonrası kapatılan hastaneden üçüz bebeklerinden birini teslim alan iki bebeği ise başka hastaneye sevk edilen Koyuncu ailesi, önce Asel’in ardından da Defne bebeğin taburcu edilmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Anne Hatice Nur Koyuncu, “Medilife Hastanesi’nde doğum yapmıştım, süreç çok iyiydi, ta ki o haber gelene kadar, bebeklerimin yatacağı hastane hiç aklıma gelmemişti. Önce herhangi bir şey olmadığı söylendi sonra ‘Acil hastaneye gelmeniz gerekiyor’ dendi. Gittiğimizde polisler vardı, Kuzey’i o gece taburcu aldık. Hamileliğimde Asel’in yaşayamayabileceğini dediler, ilk onu taburcu aldık şuan Defne’yi alıyoruz, çok farklı bir duygu” dedi.
#Yenidoğan Çetsi