Yaz aylarında çocukların beslenmesi nasıl olmalı?

Güncelleme Tarihi:

Yaz aylarında çocukların beslenmesi nasıl olmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 14:30

Yaz aylarında şu sıralarda, okulların da tatil olmasıyla birlikte tüm çocuklar günün büyük çoğunluğunu plajlarda, deniz ve havuz kıyılarında geçirecekler. Diyetisyen Emre Uzun tüm çocuklara önerilerde bulunurken, beslenmemize dikkat ederek sıcaklığın etkisini azaltmamızın mümkün olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Peki bu dönemde çocuklarımızın beslenmesine nelere dikkat etmeliyiz?


ÇOCUKLARDA SIVI KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN...

Yaz aylarında, yoğun fiziksel aktiviteleri ve sıcaklığın etkisiyle terle beraber elektrolit ve su kayıpları kaçınılmazdır. Özellikle çocuklarda sıvı kayıpları göz ardı edilmemelidir. Bu kayıplar öncelikle su olmakla birlikte, ayran, taze sıkılmış meyve suları ve komposto gibi sıvılarla karşılanmalıdır. Çocuklara suyu keyifli hale getirmek için plajlarda renkli sürahi ve bardaklar kullanmayı deneyebiliriz.

Yaz aylarında çocukların beslenmesi nasıl olmalı


DONDURMASIZ YAZ TABİ Kİ OLMAZ

Bol çikolatalı , kalorisi çok yüksek dondurmalar yerine, çocuklara doğal sütlü dondurmalar alıştırılmalıdır. Sütlü dondurma çeşitleri yaz aylarında hem serinlemek açısından, hem de kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi bir çok yararlı minerali almanın en kolay yollarındandır. Ancak miktarını ayarlamak şartıyla tabi. Bunlar yerine yine kendi hazırladığımız, meyveli, kakaolu, sütlü smoothielerle ara öğün yaptırabiliriz çocuklara.

Haberin Devamı

Yaz aylarında çocukların beslenmesi nasıl olmalı

 


BOY UZATAN SMOOTHIE

1 su bardağı süt + 1 avuç semizotu + 1 adet kuru incir + 1 yemek kaşığı pekmez

KORUYUCU SMOOTHIE

2 adet havuç + 3 adet kayısı + 1 kase yoğurt

Yaz aylarında çocukların beslenmesi nasıl olmalı


ABUR CUBURLARA ALTERNATİF

 

Yaz aylarında çocukların beslenmesi nasıl olmalı
 

Çoğu ailenin yaptığı büyük hatalardan biri, taşınma kolaylığı ve pratikliği açısından, plajlara gidilirken hemen paketli ürünleri çantaya atmak oluyor. Ve tüm gün boyunca çocuklarla beraber öğünler, bisküvi, kek, kraker gibi besin değerleri kaliteli olmayan ve glisemik indeksi yüksek olan besinlerle geçiştiriliyor. Böylece akşam çok acıkılmış ve akşam geç saatlerde yenilen öğünlerde çok fazla yemeye sebep olmakta. Bu ürünler yerine, kahvaltılık gevrek veya beyaz peynirli kepekli tost-şekersiz limonata veya peynir sürülmüş esmer ekmek veya lifli diyet bisküvi, domates, salatalık dilimleri veya taze meyve çeşitleri, fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler gibi atıştırmalıklarla bir beslenme çantası oluşturulmalıdır.

BAKMADAN GEÇME!