"Burcu ve Berk ile" çocuklara yol gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Burcu ve Berk ile çocuklara yol gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 09:50

Çocuğunuzun bilmediği kavramlar bir hikaye çerçevesinde onlara anlatılıyor.

Haberin Devamı

Korkular, duygular, güvenlik, zorbalıkla başa çıkabilmek, cinsellik… Çocuklarımıza anlatırken zorluk çektiğimiz kavramlardan sadece birkaçı. “Burcu ve Berk ile...” adlı 9 serilik hikaye kitaplarıyla Defne Ongun Müminoğlu, yaşam içerisindeki temel kavramları bir hikâye çerçevesinde çocuklara anlatıyor.

“Burcu ve Berk ile...”, çocukların büyürken karşılaşabileceği her türlü soru ve sorunu eğlenceli bir dille yanıtlıyor. Böylelikle çocuklar, normalde dinlemekten sıkılabilecekleri konuları eğlenerek öğreniyorlar. Defne Ongun Müminoğlu, yaşam içerisindeki temel kavramları bir hikâye çerçevesinde anlatıyor. Çocuklarımızın öğrenmesine ihtiyaç duyduğumuz kavramları sıcacık bir dil ile anlatan Müminoğlu, hikayeleri Esra İlter Demirbilek’in görselleriyle canlandırıyor.

Kitaplara konularla ilintili olarak, Uzman Psikolojik Danışman Feriha Dildar, Çocuk Doktoru Perihan Özren ve Çocuk Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu destek veriyor.  Müminoğlu,  ayrıca Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nda (TÜRGÖK) kabartmalı kitap olarak yerini alan “Burcu ve Berk ile...” serisini görme özürlü çocuklar için seslendirecek. SOMA’da ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği)’nin yaz boyu sürdürdüğü çocuklara destek programında ‘’Hislerimiz’’ kitabı duyguların kabulü anlamında destek yayın olarak seçildi. Ve psikolojik destek ünitelerinde kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!