MasterChef eleme adayı, son bölümle beraber kesinleşti. MasterChef Türkiye'nin 29 Eylül akşamı seyirci karşısına çıkan 67. bölümünde kırmızı takım ve mavi takım arasında haftanın ilk dokunulmazlık mücadelesi yaşandı. Gecenin sonuna şeflerin istediği tabağı en iyi yaparak bireysel dokunulmazlığı alan Emir, MasterChef ilk eleme adayını seçti. Kırmızı takımda yapılan oylamada ikinci eleme adayı da netlik kazandı. Peki, MasterChef eleme adayı kimler oldu? İşte, MasterChef eleme potasına giren isimler ve dokunulmazlığı kazanan takım.
#Masterchef Eleme AdaylarıMasterChef'in 25 Ağustos tarihli bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı vardı. Dokunulmazlık mücadelesiyle karşı karşıya gelen kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, Çin mutfağından 7 yemeği yapmaya çalıştı. Geceye Mehmet Şef'in kırmızı takımın yaptığı kavrulmuş Çin pilavı için söylediği 'MasterChef'te yediğim en kötü yemek' sözleri damga vurdu. Peki, MasterChef eleme adayları kimler oldu? İşte, 25 Ağustos MasterChef Türkiye eleme adayları ve son bölümün özeti.
#Masterchef Eleme AdaylarıArtık haftanın dört günü yayınlanan MasterChef'in eleme bölümleri perşembe günleri yapılıyor, bu nedenle 6 Kasım tarihli bölümde eleme olmadı. MasterChef'in dünkü bölümünde önce dokunulmazlık ardından eleme adaylarının belirlenmesi heyecanı vardı. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu, elenen isim ne zaman belli olacak?
#Masterchef’Te Kim ElendiÇinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.
Heyecanlı, coşku dolu, planlı, programlı, sakin, enerjik? İçlerinden biri mutlaka sizi tanımlıyordur. Peki kişiliğinizin bu belirgin özelliklerinin sofranıza yansımasına ne dersiniz? Böylece sağlıklı beslenmenin ve kilo vermenin en "kişisel" yolunu keşfedeceksiniz. Yazımızdan önce profilinizi bulabilir ardından da buna uygun diyeti ve beslenme düzenini takip edebilirsiniz.
#Zayıflama / DiyetKrep harcına biraz ıspanak püresi ekleyin, salatalara veya makarnalara ceviz serpiştirin. Yumurtayı sadece kahvaltıda tüketip ona haksızlık etmeyin; sotelenmiş sebzeleri çırpılmış yumurta ve labneli karışımla harmanlayıp fırında kendinize mükellef bir akşam yemeği pişirin. Doyurucu, leziz ve güzel anılarımızı hep hatırlayabilmemiz için bize yardımcı olacak besinleri konuşalım...
#KrepKadın Basketbolu'nda dünyanın en iyilerinden kabul edilen, geçtiğimiz yıl WNBA'de MVP (En değerli oyuncu) ve Dünya Kupası final maçının yıldızı seçilen Chelsea Gray, kariyerindeki tek eksiğin Euroleague kupası olduğunu söyledi, "Çukurova'ya dönüş nedenim, bu eksiği de tamamlamak" dedi
#Chelsea GrayHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#PatlıcanEsnaf lokantalarımızın en büyük özelliklerinden biri, usta-çırak geleneğine dayalı olmaları. Belki de bu yüzden şef Mehmet Yalçınkaya’nın ‘Esnaf’ adlı bir kitap çıkaracağını duyduğumda ilk hissettiğim, bunun ona ne kadar da yakıştığı oldu. Sadece ekrandaki ‘babacan usta’ tavırlarından değil, bu geleneğin kariyerindeki önemini ve ustalara olan saygısını çok iyi bildiğim için...
#Esnaf LokantasıGloballeşen dünyada her alanda olduğu gibi yeme içme konusunda da müthiş bir etkileşim söz konusudur. Özellikle II. Dünya Savaşından sonra, önce sinema sektörünün ardından da TV ve TV programlarının yaygınlaşması ile toplumların kültürleri birbirleri ile kolaylıkla etkileşime girmişlerdir. Bu etkileşim birçok alanda olduğu gibi "mutfak, yemek, gastronomi" alanlarında da olmuştur. Bilhassa yemek isimleri çok merak edilmektedir. İşte, yemek isimleri ve bilinen yemek isimleri ve bu isimlerinin anlamı gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
İster sade, ister nohutlu, ister üzümlü... Düğün ve bayram gibi kutlamalardan gündelik sofralara bir Türk mutfağı klasiğidir pilav. İyisini pişirmek marifet ister; pirincin cinsini tanımak, ne kadar su istediğini bilmek ve pişirerek tecrübe kazanmak gerekir...
#Pirinç‘İktidarların Sofrası’ adlı yeni kitabında yemek ve siyaset ilişkisini irdeleyen Prof. Dr. Artun Ünsal “Yemeğin de siyasal bir olgu olduğu geç de olsa fark edildi” diyor. 800 sayfalık kitapta Hun toylarından konuğun payına düşen et parçasıyla verilen mesajlara birbirinden ilgi çekici bilgiler var.
#GazetehaberleriÇölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.Çölyak hastaları, buğday, arpa, çavdar, yulaflı gıdalar tüketmedikleri gibi ayrıca marketlerde satılan hazır gıdaların içeriklerine dikkat etmelidirler. Mutlaka gluten içermeyen gıdalar tüketmeliler.
#Çölay Hastalığı Nedir?Almanya’nın Köln kentindeki dünyanın en büyük gıda fuarlarından Anuga Gıda Fuarı önceki gün dünya gıda sektörlerine kapılarını açtı. Başta İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonuyla 300’ün üzerinde firmayla katılanlar olmak üzere, toplam 106 ülkeden 7 bin 500’ün üzerinde firmanın kendi standını kurarak katıldığı fuar çarşamba gününe kadar sürecek.
#AlmanyaÇölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
#Çölyak Hastalığı