Çin böreği, çıtır çıtır tadıyla çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Tercihe göre iç harcına tavuk eti de tercih edebilirsiniz. Ayrıca yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...
#Çin BöreğiÇin böreği son zamanlar aranan tarifleri arasında yer alıyor. Günün her saatinde afiyetle yenebilen Çin böreği malzemelerindeki çeşitlilikle de favori aperatiflerden biri. Peki, Çin böreği nasıl yapılır? İşte, meşhur Çin böreği tarifi ve malzemeleri...
#Çin BöreğiAkşama çıtır çıtır bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz Çin böreğini mutlaka denemelisiniz. Yufka kolayca yapabileceğiniz bu tarifi, dilerseniz iç harcını tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? İşte Çin böreği tarifi...
#Çin BöreğiAdından da anlaşılacağı üzere Çin mutfağı denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de Çin Böreği oluyor. Çin böreği tarifini dilerseniz tavuk eti dilerseniz de mevsim sebzeleriyle yapabilirsiniz. Peki, Çin Böreği nasıl yapılır? İşte, sebzeli Çin böreği tarifi...
#Çin BöreğiMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıGörüntüsü itibariyle böreği andıran spring roll, Doğu, Güney ve Güneydoğu Asya mutfağında sık yapılan bir yemektir. Spring roll pişirme tekniği, bölge kültürüne bağlı olarak çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. Peki, Çin böreği (Spring roll) nedir, nasıl yapılır? İşte malzemeler ve adım adım spring roll tarifi...
#Çin BöreğiGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey Hen‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaSizi kimi zaman annenizin mutfağına, kimi zamansa en sevdiğiniz mekana götürecek şahane bir kokudur börek kokusu... Neredeyse tüm dünyanın ortak zevklerinden biri olan börek, ülkemizde de en çok sevilen lezzetlerden. El açması ya da hazır yufkadan da olsa lezzetinden bir şey kaybetmeyen börekler, günün her saatinde tüketilebilmeleri nedeniyle herkesin favorisi. Bu şahane lezzetin her çeşidini bilip, hiç sebzeli börek denememiş olanınız varsa sizi hemen yazının devamına gönderiyorum.
#Sebzeli BörekArtık haftanın dört günü yayınlanan MasterChef'in eleme bölümleri perşembe günleri yapılıyor, bu nedenle 6 Kasım tarihli bölümde eleme olmadı. MasterChef'in dünkü bölümünde önce dokunulmazlık ardından eleme adaylarının belirlenmesi heyecanı vardı. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu, elenen isim ne zaman belli olacak?
#Masterchef’Te Kim ElendiCevabı uzatmadan verelim; Anadolu’nun herkese kucak açmasından... Bu topraklara her gelen beraberinde malzemelerini, pişirme tekniklerini, yemeklerini ve deneyimlerini de getirmiş. Ortaya çok zengin bir mutfak çıkmış. Bana bunları, ‘Anadolu’nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar’ isminde çok sıkı bir kitap hatırlattı.
#Anadolu’Nun Tadı Tuzu Kardeş MutfaklarTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteGAZETECİ, halkla ilişkiler uzmanı Aynur Tartan’ın yazdığı, “Bak Mutfakta Kim Var” adlı kitabın imza günü Alsancak D&R’da yapıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın eşi Aynur Tartan’ın yazdığı “Bak Mutfakta Kim Var kitabı yayınlandığı günden buyana büyük ses getirdi.
Orhan Gencebay hayat arkadaşı Sevim Emre’nin yaptığı yemeklere bayılıyor. Hatta çocukluğundan beri kendisine mezarlığı çağrıştıran kerevizi Emre’nin elinden defalarca yemiş. Orhan Baba hiç sevmediği baklayı da iki kez yemiş ama farkında olmadan... Üstelik kendisi nasıl bakla yediğini röportajımız sırasında Sevim Emre’nin itirafıyla öğrendi...
Çinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.