Benim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıGelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi izleyiciler tarafından ilgi gördü. Genellikle muzlu yapmaya ve yemeye alışık olduğumuz köstebek pasta bu kez farklı bir versiyonuyla beş çaylarınıza konuk oluyor. Çilek soslu köstebek pasta, dilediğiniz kırmızı meyvelerle de süslenebilir. Hem de çilekli köstebek pasta, muzluda olduğu gibi çok çabuk kararmaz ve daha uzun sürede tüketebilir. Peki, çilek soslu köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı...
#Köstebek PastaÇilek reçeli, kokusu ve tadıyla kahvaltı sofralarının her daim vazgeçilmezi. Ayrıca pasta ve kurabiyelere de nefis aromasıyla lezzet katıyor. Mevsim çileklerinin lezzetini kış aylarına taşıyabilirsiniz. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçelinin şekerlenmemesi için nelere dikkat edilmeli? Malzemeler hazırsa, çilek reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Çilek Reçeli TarifiGelinim Mutfakta antidepresan pasta tarifi ile günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Mutlu olmak için çikolata, çilek gibi malzemeleri listesinde olan antidepresan pasta, ev yapımı pandispanyasıyla çay sohbetlerinizde her daim yer alabilir. Peki, antidepresan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta antidepresan pasta tarifi ve yapımı...
#Gelinim Mutfakta Antidepresan PastaGelinim Mutfakta tost pasta tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Pratik bir tatlı sunumu arayışında olanlara lezzetli bir alternatif sunan tost pasta, dilediğiniz meyvelerle hazırlanabiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta tost pasta nasıl yapılır? İşte, evde kolay tost pasta tarifi ve malzemeleri...
#Tost PastaGelinim Mutfakta külah pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yerini aldı. Torpil tatlısı diye de bilinen külah tatlısı, adını kulah şekli verilen hamurundan alıyor. Peki, külah tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, evde kolay külah tatlısı tarifi ve yapılışı...
#Külah PastaAkışkan çikolatası ve ıslak kekiyle ağlayan pasta çay saatlerinize eşlik edecek en lezzetli tatlılardan biridir. Misafirlerinizin parmaklarını yiyecek lezzette bir ağlayan pasta yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Peki, ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ağlayan pasta tarifi ve püf noktaları...
#Ağlayan PastaGelinim Mutfakta 1000. bölüm kutlaması olarak krokanlı pasta tarifi ile ekranlara geliyor. Peki, krokanlı pasta nasıl yapılır? Özel günlerinizde evde hazırlayabileceğiniz hem göze hem damağa hitap eden krokanlı pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Gelinim Mutfakta Krokanlı PastaGelinim Mutfakta çilekli zarf çörek tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında taze çilekle hazırlayabileceğiniz enfes bir hamur işi olan çilekli zarf çörek sevdiklerinize sunabileceğiniz favori tarifleriniz arasında yer alacak. Peki, Gelinim Mutfakta çilekli zarf çörek nasıl yapılır? İşte, evde çilekli zarf çörek tarifi hazırlamanın püf noktaları...
#Çilekli Zarf Çörek TarifiYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutYaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaya son yıllarda rakip olarak gösterilen bir tat daha var: Sorbe! Her zevke hitap edebilen çeşitli meyvelerin ayrı ayrı kullanılabileceği sorbe, yaza damga vuran bir alternatif serinlik olarak karşımıza çıkıyor. Peki evde sorbe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak edenlere, işte adım adım karpuzlu, çilekli, limonlu sorbe tarifi…
#Sorbe TarifiFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıTezgâhlar yıl boyunca beklediğiniz meyve ve sebzelerle doluyor. Ramazan mesaisi, yaz mevsimi derken mutfakta hareket asıl şimdi başlıyor. Üç ‘fine dining’ restoranın yüksek mutfağına sızdık. Personel yemeklerinin tadına baktık, tarifler kopardık. Başrolde mevsim malzemeleri, gastromiye yön veren ekiplerden yıkama, saklama ve pişirmeye dair basit fikirler aldık.
#Mutfak TüyolarıBir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?