GeriMutfak Tüyoları Ev yapımı çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır? Şekerlenmemesi için buna dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır? Şekerlenmemesi için buna dikkat!

Ev yapımı çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır? Şekerlenmemesi için buna dikkat!

Çilek reçeli, kokusu ve tadıyla kahvaltı sofralarının her daim vazgeçilmezi. Ayrıca pasta ve kurabiyelere de nefis aromasıyla lezzet katıyor. Mevsim çileklerinin lezzetini kış aylarına taşıyabilirsiniz. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçelinin şekerlenmemesi için nelere dikkat edilmeli? Malzemeler hazırsa, çilek reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

Çilek, en sevilen yaz meyvelerinden biri. Mis gibi kokusu ve canlı rengiyle hepimizin favorisi. Kahvaltı sofralarında sıcacık ekmekle veya pankek üzerinde tadına doyum olmuyor. Ayrıca pasta veya farklı tatlıları da bambaşka bir boyuta taşıyor. İşte denemek isteyenler için tam kıvamında çilek reçeli tarifi...

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 su bardağı şeker
1 kilogram çilek
Yarım limonun suyu

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Bir gece önceden çilekleri güzel yıkayın.

Sap ve yapraklı kısımlarını da ayırın. Bu sırada çileklerin ezilmemesine dikkat edin.

Daha sonra çilekleri derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde sabaha kadar bekletin.

Ardından tencereyi ocağa alın ve orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.

Üzerinde oluşan köpükleri de tahta kaşık ile temizleyin.

Reçeliniz kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar daha pişirin.

Şekerlenmemesi için ocaktan almadan 10 dakika kadar önce limon suyunu ilave edin.

Eğer kıvamı istediğiniz gibi yoğun olmazsa bir süre daha kaynatabilirsiniz.

Çilek reçeliniz koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup ağzını güzelce kapatın.

Afiyet olsun...

 

False