Gelinim Mutfakta külah pasta tarifi : Evde kolay külah pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta külah pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yerini aldı. Torpil tatlısı diye de bilinen külah tatlısı, adını kulah şekli verilen hamurundan alıyor. Peki, külah tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, evde kolay külah tatlısı tarifi ve yapılışı...
Beş çayı saatlerine farklı bir tatlı arayışındaysanız, külah pasta tam aradığınız tarif olabilir. Yapımı ve malzemeleri de bir o kadar pratik olan külah pasta tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları ile hemen aşağıda...
Külahı için;
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı çiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
5 adet çilek
Sunum için;
Antep fıstığı
KÜLAH PASTA NASIL YAPILIR?
Öncelikle külahını hazırlayalım. Külahı için gerekli malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurlara lükah şeklini verin ve 180 derecelik fırında pişirin.
Diğer yandan kreması için; çilekleri iyice yıkadıktan ve saplarını ayıkladıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Krem şantisini mikserle çırparak hazırlayın ve buzdolabında soğutun.
Pişen külahları fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra krem şantiye çilekleri ekleyerek ezmeden karıştırın ve külahların içine doldurun.
Üzerine Antep fıstığı serpiştirip servis edin.
Afiyet olsun...