Süt, saklama koşulları çok ciddi önlem gerektiren bir besindir. Soğuk ortamlarda saklanmadığı veya bir başka ürüne işlenmediği takdirde kısa sürede bozulabilir. Uygun olmayan koşullarda satılan çiğ sütler, mikroorganizmalar üreyebilir ve bu durum bazı hastalıklara yol açabilir.
#Çiğ SütTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "Tarım Kredi olarak bu yıla yönelik 2,5 milyar liralık ürün alım hedefi koyduk. Bu da 3 milyon dekarlık alanda yetiştirilen 1 milyon 600 bin tonluk ürüne denk geliyor" dedi.
#Fahrettin PoyrazTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiSevgili Hürriyet okurları... Dünya genelinde kanser hastalığının görülme oranı giderek artıyor. Artan kanser vakalarının aksine güncel tanı ve tedavi yöntemleri umut verici durumda. Kanserde uygulanan tedaviler hasta için en az yan etki oluşturmayı amaçlasa da genel sağlığı korumak ve bağışıklığı desteklemek için beslenmeye mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Beslenme konusunda artan bilgi kirliliği nedeniyle hasta ve hasta yakınları ne yapılması gerektiği konusunda yetersiz kalıyor. Onkoloji hastaları için sağlıklı beslenmenin önemini Gazi üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun ile konuştum. İşte verdiği detaylı bilgiler.
#Şenol KalyoncuSevgili Hürriyet okurları... 11 Eylül’de ilk ders zili çaldı, çocuklarımız okullara başladı. Bu süreçte bir aya yaklaşmış olsak da öğrenciler hâlâ okula uygun olan yaşam biçimine geçmekte biraz zorlanabiliyorlar. Uyku düzeni ve kahvaltı en önemli hususlardan. Bu hafta çocukların okul başarılarını etkileyen hususları Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe ile konuştum işte verdiği önemli bilgiler...
#Şenol KalyoncuMuğla Ticaret Borsası yalnızca tarım, gıda ve orman ürünleri sektöründe değil; il ekonomisi içinde de etkin rol oynuyor. Çünkü daha önce de söylediğim gibi dünya çapında bir turizm merkezi konumuna gelen Muğla’da tarım sektörü bir yandan turizmi desteklerken, diğer yandan da sahip olduğu potansiyelle kendi başına sürükleyici bir ekonomik güç olarak bölge ekonomisine katkı yapıyor. İşte, Borsa’nın misyonu da burada belirgin hale geliyor: Bölgede tarımsal ticaret, sanayi ve ihracata yön vermek.
#1Çorbadan tatlıya, hamur işinden salataya neredeyse her yemeğin malzemesi yağlar, doğru tüketildiğinde vazgeçilmez birer sağlık deposu.Pişirme tekniğine göre doğru yağ türünü seçmek ise en önemli nokta. Peki en sağlıklı yağ hangisi? Hangi yağı ne için kullanmalıyız? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayHamileyken kadınlar kendileri ve bebeklerinin sağlığı için yeme içmelerine her zamankinden daha fazla özen gösterirler. Bunun nedeni biraz da hamileyken her gıdanın alınamıyor olmasıdır. Peki, hamileyken neler tüketilmeli ve tüketilmemeli? İşte hamileyken içmeniz ve içmemeniz gereken içecekler...
#Hamileyken Bitki Çayı İçilir MiVegan beslenmenin çoğu kez bitkisel beslenmeyle aynı şey olduğu düşünülüyor. Oysa ikisi arasında çok önemli bir fark var: Veganlık çevresel hassasiyet ve hayvan refahından kaynaklı bir yaşam biçimiyken bitkisel beslenme sağlık odaklı bir beslenme biçimi...
#VeganÖksürük, farenjit, larenjit, soğuk algınlığı ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle ortaya çıkabiliyor. Hatta bazen haftalarca devam edebiliyor. Bu süreçte de geceleri uykusuz bırakıp günlük yaşamımızı etkiliyor. Peki öksürük nasıl geçer? İşte kuru öksürük için tedavi yöntemleri...
#ÖksürükSon yıllarda vegan-vejetaryen diyetlere olan ilgi artmıştır. Vejetaryen beslenme hiçbir et, kümes hayvanı, balık, kabuklu deniz ürünü gibi hayvansal besinleri tüketmemeyi ifade ederken veganlık ise hayvan kaynaklı tüm besinlerden arındırılmış bir diyeti, hayvanlardan elde edilmiş giyecekleri veya başka herhangi bir amaç için her türlü hayvan sömürüsünü dışlamaya çalışan bir yaşam biçimi olarak tanımlanır.
#Vegan BeslenmeEmzirmenin hem anne hem de bebeğe olan faydaları konusu tartışılmaz bir gerçek. Bilimsel çalışmalar her defasında anne sütünün bebeklerin büyüme ve gelişmesi için her dönemde değişen içeriği sayesinde ideal bir besin olduğunu kanıtlamıştır.
#Anne SütüCOVID-19 pandemisi herkesin hayatında birçok düzeni değiştirdi. Kanser hastalarında da bu sürecin biraz daha artmış kaygıları barındırdığını belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, kanser hastalarının bu süreçte tedavi, beslenme ve grip-zatürre aşıları ile ilgili olarak en çok merak ettiği 6 soruyu cevaplandırdı.
#Pandemi