Kula’da Süt Üreticilerine Bilgilendirme Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kula’da Süt Üreticilerine Bilgilendirme Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 13:30

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ BİLGİN SARISU - KAYMAKAM MURAT GÜVEN- MANİSAVE UŞAK SÜT ÜRETİCİLERİ BÖLGE BİRLİĞİ BAŞKANI HİKMET UĞURLU

S.S. Manisa ve Uşak Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği, Kula’da faaliyet gösteren kooperatiflere bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya Kula Kaymakam Murat Güven, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, birliğe bağlı 20 kooperatif ve sorumlu personel katıldı. Toplantıda, sözleşmeli süt statüsü konusunda bilgiler verildi. S.S. Manisa ve Uşak Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Uğurlu,“ 30 Haziran 2016 tarihine ertelenen sözleşmeli süt üretimi uygulaması üst birlikler üzerinden yapılan sözleşmelerde desteklemelerin daha fazla ödenmesi söz konusu. Toplantıda Türkiye hayvancılık kooperatifleri genel merkez ile ortaklaşa yapılan çalışmalarda kooperatiflerin daha güçlü hale getirilebilmesi, ulusal süt konseyinin süt fiyatlarındaki dalgalanmayı önlemesi için yapılan çalışmalarda okul sütü uygulaması devreye girmiş olup kısa zamanda yeniden istikrara kavuşacağını düşünüyoruz. Birliğimizin Manisa genelinde 56 kooperatif 6 bin üyemiz bulunmakta olup, 2015 yılı içerisinde 56 kooperatifimize 1 milyon 750 bin TL süt primi ödemesi yapılırken, 250 bin TL hayvan başı destekleme primi ödenmiştir. 2016 yılında süt destekleme ödemelerimiz 2 milyon 500 bin TL civarında olmasını bekliyoruz. 250 bin TL hayvan başı desteklemeler de hayvan başı 300 bin TL’ye yükselmesini bekliyoruz. 2016 yılında gıda sektörünü yeni bir marka ile giriş yapmak, tarım makinelerinin birinci elden kooperatiflere ulaştırılması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Yine 2016 yılında birliğimiz bünyesinde proje ekibi oluşturularak kooperatiflerimizin projelerini direk olarak birlik üzerinden hazırlayarak kooperatiflerimize destek olacağız. Kooperatiflerimizin uyguladığı sosyal destek projelerinin borç ertelemeleri ile ilgili çalışmalarımız Ankara düzeyinde devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Konu ile ilgili olarak Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu ise 16 Nisan 2015 tarihinde yayınlanan ‘Çiğ Sütün Satışı’ yönetmeliği gereğince süt üreticilerinin çiğ süt alımı yapan firmalarla yapacakları sözleşmeler ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kooperatiflere ve üreticilere bilgiler verdi. Sarısu, ürettiği çiğ sütü sözleşmeli olarak satmayan üreticilerin hiçbir şekilde çiğ süt desteği alamayacaklarını ifade etti.
Kula Kaymakamı Murat Güven, kooperatiflerin olmazsa olmazlarından biri de üreticileri korumak ve bilinçlendirmek olduğunu ifade ederek,” S.S. Manisa ve Uşak Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği’nin yapmış olduğu çalışmaları yakinen takip etmekteyiz. Birliğin bu güne kadar üreticiler lehine artı katma değer sağladığını gördük. Bundan sonra da birliğimizin süt üreticimize daha iyi hizmetler vereceğine inanıyorum.” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!