Uluslararası gastronomi derneği Chaine des Rotisseurs’un gala yemeği, Ankara’da yapıldı. Ankara topluluğunun kuruluşunun 10. yıldönümüne denk gelen gala yemeğine derneğin Uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Tritschler ile Türkiye Başkanı Mohammed Hammon da katıldı.
Gastronomiye duyulan merak son yıllarda yükselişte. Hepimiz lezzetli yemekler peşinde koşuyor, medyada ve sosyal medyada şefleri, gurmeleri, ağız tadına güvendiğimiz kişileri takip ediyor, tavsiyeler almaya çalışıyoruz. Peki bu işi çok uzun zamandır yapan topluluk olduğunu biliyor muydunuz? Gelin bugün hep birlikte La Chaîne des Rôtisseurs'ü tanıyalım.
#La Confrérie De La Chaîne Des RôtisseursAile Meclisi’nde bu hafta Nâzım Hikmet’in dizeleriyle filizlenen bir aşk hikâyesi var. Kahramanları, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve avukat eşi Selin Bakan. Çift 15 yaşında Yiğit isminde bir çocuk sahibi. Murat Bakan üniversitedeki karşılaşmalarını “Daha ilk görüşte gözüme kestirdim, uzun yıllar da peşinde koştum” diye anlatıyor, eli eşinin elinde.
#GazetehaberleriDivan Ankara Cluster Executive Chef’i ve Chaine des Rôtisseurs üyesi olarak Ali Açıkgül, dünyanın en iyi 22. restoranı olan Michelin yıldızlı Le Gavroche Restaurant’ta çalışan Şef Tolgar Mireli ve dünyanın en iyi 100 restoranından biri olan Michelin yıldızlı Restaurant Hubertus’ta çalışan Şef Kevin Förster, özel hazırladıkları mönülerini, bu akşam Ankaralılara sunuyor.
Mutfağa gireceğinizde hâlâ annenizin tariflerini mi kullanıyorsunuz? Ne diyeyim, şanslısınız: Demek anneniz çok iyi sushi, risotto ve çikolata yapıyor ve uluslararası geçerli diploma veriyor. Biz daha orta sınıf, sıradan Türkler içinse bu işin kursları, okulları hatta artık akademileri var. İşte en bilinenleri ve daha fazlası.
Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey) 24 Şubat 2011 tarihinde Londra'da düzenleyeceği “Discover The Roots - from Silvestris to Vinifera – Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011” etkinliğinde şarap konusundaki birçok ünlü uzmanı bir araya getirerek Türk şaraplarını tanıtacak.