Ege menülü gastronomi buluşması

Güncelleme Tarihi:

Ege menülü gastronomi buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 13:44

Dünyanın en önemli gastronomi topluluklarından Chaîne des Rôtisseurs’ün Ankara üyeleri, Sheraton Otel’de düzenlenen yemekte buluştu.

Haberin Devamı

Chaîne des Rôtisseurs Ankara Bailli Ertan Allı’nın ev sahipliği yaptığı geceye katılanlar arasında Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Caferino Adrian Valdez Peralta da vardı. Katılımcılar, otelin şef aşçısı Zeki Açıköz tarafından hazırlanan ‘Ege’ konseptli menüyü tattı. Ertan Allı, gecenin açılışında yaptığı konuşmada Chaîne des Rôtisseurs’ün tarihinin 1200’lü yıllara kadar uzandığını ve şu an dünyadaki bütün büyükşehirlerde üyelerinin bulunduğunu ifade etti. Allı, Chaîne des Rôtisseurs’ün bir dostluk ve gastronomi buluşması olduğunu belirterek, yemek kuralları hakkında bilgi verdi. Allı, şefe olan saygı nedeniyle masalarda tuz ya da herhangi bir baharatın bulunmadığını sözlerine ekledi. Gecede katılımcılara Kırkağaç kavunu, fırınlanmış Urla enginarı, iç midyeli kabak çiçeği dolma, sübye ve ahtapot doldurulmuş bebek kalamar, fırınlanmış oğlak fileto gibi lezzetler sunuldu.

Haberin Devamı

Ege menülü gastronomi buluşması

İdil Yalçıner Şimşek, Özgün Şimşek

Ege menülü gastronomi buluşması

Erkan-Dilara Tendürüs

BAKMADAN GEÇME!