Başta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıHasadı başladı, tazecik cevizler tezgâhlarda bollaştı... Tatlı-tuzlu içine eklendiği her şeyin tadını daha da özel kılan bu nefis yemişle yapabileceklerimiz sınırsız. Kimi zaman taze fasulyeyle buluşturup doyurucu bir öğüne çevirebilir, kimi zaman bir kurabiyenin başrolü yapabiliriz. Şefler Aydın Demir ve Umut Karakuş ile yazarımız Sahrap Soysal’dan cevizin tadına doyacağımız 8 tarif...
#MezeBitkisel testi kebabı olur mu demeyin! Kapadokya’da yaptılar, üstelik çok lezzetliydi. İstanbul’a döner dönmez Kapadokya’dan aldığım yerel malzemelerle mutfağa koştum. Topaç sarımsağı ve Ayhan patlıcanıyla şahane bir mantı yaptım. Emir üzümüyle de pestile benzeyen ancak daha kalın bir atıştırmalık hazırladım.
#VeganSon dönemde özellikle gençlerin elinde sıklıkla gördüğümüz ‘bubble tea’ Tayvan asıllı bir içecek. Tıpkı Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi artık ülkemizde de aslına uygun yapılan örneklerini bulmak mümkün. Poppin Bubble Tea de, bu trendi takip eden mekânlar arasında öne çıkanlardan...
#Poppin Bubble TeaÖnceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaArda'nın Ramazan Mutfağı programının 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de şekerpare tatlısı oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, Hindistan cevizli şekerparenin malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı Hindistan cevizli şekerpare tarifi
#Şekerpare Nasıl Yapılırİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder. Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#SeyahatCibali’de bir lokanta var. Adı Ottoman, yani Osmanlı. Muhteşem bir manzaranın ortasında. Terasa çıktığınızda Süleymaniye ile Galata Kulesi arasında bir uçurtmanın üstündeymişsiniz gibi hissediyorsunuz kendinizi. Mekan eskiden bir kereste deposuydu. 1985’ten itibaren keresteciler birer ikişer taşındı. Haliç temizlenip de deniz aydınlanınca, keresteci dükkanlarının yerine balık lokantaları, nezih kebapçılar, kafeteryalar, deniz malzemeleri satan işletmeler açıldı.