Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
200 gr tereyağı,
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı yoğurt (10-15 gr),
3 çorba kaşığı pudra şekeri (25-30 gr),
2,5 su bardağı un (315 gr),
150 gr ceviz (1 su bardağı+1 kahve fincanı),
40 gr kuru üzüm,
1 kahve fincanı toz şeker (60 gr),
2 kaşık bal (30 gr civarında),
1 yumurta akı,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 gr),
2 kaşık Kaymaklı Dondurma,
Karamelli sos
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına, yumurta sarılarını, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Cevizi kabaca robotta çekip üzüm, toz şeker, bal ile karıştırın. Yumurta akı ilavesiyle koyuluğunu ayarlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Karışımı kurabiyelerin içlerine koyup hamura istediğiniz şekli verin.