cevizli baklava haberleri sayfasında cevizli baklava hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 322 cevizli baklava haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Jürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.
#BaklavaDünyaca ünlü aktris Charlize Theron’un dijital bir platformda yayınlanacak yeni filmi ’The Old Guard’ filminde baklava yeme sahnesini paylaşması ve tercihinin cevizli baklava olduğunu söylemesi üzerine Gaziantepli ustalar kendisini kente davet etti. Gaziantepli baklava ustaları ve vatandaşlar, Charlize Theron’un fıstıklı baklava yemesiyle fikrinin değişeceğini ifade etti.
#Fıstıklı BaklavaBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramJürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.
#BaklavaBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANYolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiDiyet yapsanız da baklava yemekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Ama besin değerini ve baklavanın kalorisi bilerek, sadece planlı bir şekilde doğru zamanda ve doğru bir şekilde yiyerek hareket etmeniz gerekir. Diyet yaparken baklava yemek kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır. Bu nedenle de diyet yapan kişiler, bu süreçte asla baklava yiyemeyeceklerini düşünürler. Baklava kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamPandeminin etkilerinin azaldığı ilk bayramda tatlıcıların da işleri hızlandı. Ramazan Bayramı nedeniyle geçen yıla oranla siparişleri yüzde 100 arttı. Tatlıcılar Odası Başkanı Necip Daş, bayram için 40 ton sipariş aldıklarını, karşılığında yaklaşık 1 milyon TL ciro elde edileceğini açıkladı. Fiyatların arttığını ve piyasada haksız rekabetin olduğunu söyleyen Daş, denetimlerin yetersiz kaldığını belirterek, “Özellikle Urfa furyası çıktı. Her şey zamlandı. Siz de bu ülkede yaşıyorsunuz. Uzayda yaşamıyorsunuz. Tatlıcının sıkıntılarını görmeniz lazım” dedi.
#BayramAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ramazan Bayramı öncesi, ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyardı, “Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa KahveciGeçen hafta Balat’ta, sokak çalgıcısı çocukların yanına gitti, “Kemanla fotoğraf çektirebilir miyim?” diye sordu. Çocuklar “Aman abla sakın düşürme” falan derken enstrümanı eline alıp ağlatmaya başladı. Trollenen çocuklardan biri onu tanıdı ama iş işten geçmişti. Bu şirin video viral oldu, ana haberlere bile çıktı. Kıssadan hisse: Kemancı Canan Anderson’u şak diye tanımazsanız bir gün sizin de başınıza gelebilir.
#Canan AndersonEv baklavası özel günlerde Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. El açması baklava ayrı bir maharet ister ve incecik açılmış yufkasının yanında bol malzemesiyle damak çatlatır. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem ev baklava yapabilirsiniz. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri…
#Ev BaklavasıKoronavirüs salgını ile birlikte, gıda ürünlerine yönelik talebin artmasıyla beraber, hile ve tağşişli ürünlerde de artış görüldü. Hilenin en çok başvurulduğu ürünlerden baklavada ise ceviz yerine ay çekirdeği içi, Antep fıstığı yerine renklendirilmiş yer fıstığı veya bezelye karışımı kullanılıyor.
#Ayça Gözde ÇETİNDünyaca ünlü aktris Charlize Theron’un dijital bir platformda yayınlanacak yeni filmi ’The Old Guard’ filminde baklava yeme sahnesini paylaşması ve tercihinin cevizli baklava olduğunu söylemesi üzerine Gaziantepli ustalar kendisini kente davet etti. Gaziantepli baklava ustaları ve vatandaşlar, Charlize Theron’un fıstıklı baklava yemesiyle fikrinin değişeceğini ifade etti.
#Fıstıklı BaklavaTürkiye'nin tanınmış baklava üreticilerinden Mehmet Göksu, bayramda baklava satın alırken sağlıktan olmamak için merdivenaltı ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek, "Kaliteli 1 kilo baklavanın içinde en az 100 gram Antep fıstığı olmalı. 60 TL’nin altında kaliteli baklava olmaz" dedi.
#Baklavanın Püf NoktalarıTatlılar Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Baklava ise her bütçeye göre sofraları süslüyor. Ancak uzmanlar, kilogramı 80-100 liranın altında satılan fıstıklı baklavada Antep Fıstığı değil yer fıstığı kullanıldığına dikkat çekerek, tüketicileri uyarıyor.
#BaklavaHiç şüphesiz bayramların en favori tatlısı baklavadır. Hele bir de ev yapımıysa tadından yenmez. Zor gibi görünse de mutfağınızda kolay bir şekilde baklava yapabilirsiniz. İşte misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis cevizli baklava tarifi…
#Mucize LezzetlerBaklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, “Türkiye genelinde günlük ortalama bin 50 ton ile bin 100 ton arasında bir üretimimiz var. Kurban Bayramı'nda bu, üç-dört katına çıkıyor. Bayramda günlük üretimimiz 4-4,5 tonu buluyor." dedi.
#Baklava Ve Tatlı Üreticileri Derneği