Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 1 paket baklavalık yufka (40 yaprak)
• 4 su bardağı ceviz içi
• 2 su bardağı eritilmiş tereyağı
• Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
• 2 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 3 damla limonun suyu
Tarif:
1-Şerbeti için, Arçelik Ankastre Grion Ocak’ta derin bir tencerede su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.
2-Şekerli karışımı 10 dakika kaynamaya bırakın.
3-Şeker eridikten sonra şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynatın.
4-3 damla limon suyunu da ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte pişirip soğuması için kenara alın.
5-Cevizleri Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da iri olacak şekilde çekin.
6-Tereyağı ve sıvı yağı bir kasede birleştirin.
7-Baklavayı yapacağınız tepsiyi iyice yağlayın.
8-Tabanına baklavalık yufkadan tek kat dizin.
9-Üzerine çektiğiniz toz cevizden her yerine gelecek şekilde serpiştirin ve bir kat olacak şekilde baklavalık yufkayı üzerine serin.
10-Fırça yardımıyla üzerini yağlayın ve tekrar yufka serip bir kat daha ceviz serpin.
11-Tüm katları bu şekilde bir sıra yağlı ve bir sıra cevizli olacak şekilde sıralayın.
12-Son olarak baklavanızın en üstüne 3 adet yufkayı koyun.
13-Ardından baklavanızı dikkatlice dilimleyin ve kalan yağı üzerinde gezdirin.
14-Önceden ısıttığınız 200 derecede 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
15-Baklavanızı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının biraz geçmesini bekleyin ve soğuttuğunuz şerbeti her yerine gelecek şekilde üzerine dökün.
16-Baklavanın şerbeti iyice çektikten sonra Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi ile hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
17-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik