Cevizli ev baklavası

Güncelleme Tarihi:

Cevizli ev baklavası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 10:57

Şüphesiz birçoğumuzun hayır diyemediği yegane tatlımızdır baklava... Her çeşidi şöyle dursun, evde yapılanını ayrı severiz. Şimdi, cevizli ev baklavası tarifimize adım adım başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Malzemeler:

1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
Nişasta
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
7,5 su bardağı un
1 tutam tuz

Şerbeti için:
6 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Cevizli ev baklavası


Tarif:

• Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun.
• Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın.
• Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
• Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün.
• 5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin.
• Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin.
• Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin.
• Üstüne dövülmüş ceviz serpin.
• Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin.
• Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün.
• 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın.
• Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.
• Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın.
• Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır.
• Bu nedenle baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin.

Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!