Cafe de Paris soslu et yemekleri dünyada çeşitli restoranların mönüsünde yer alıyor. Cafe de Paris sosun orijinal tarifi sır gibi saklanıyor ancak sosun farklı varyasyonlarını deneyimleyen şefler, kendi yorumlarıyla sunuyor. Cafe de Paris sosunun hikayesini ve yapılış şekillerinden bir tanesini derledik.
#Cafe De Paris SosuÖnce önünüze 250 dereceye ısıtılmış döküm tava geliyor. Sonra seçtiğiniz peynirin sosu getirilerek tavanıza gezdiriliyor. Ortadan ikiye bölünmüş bol malzemeli burgerler de kesik yüzleri peynir sosuna gelecek şekilde tavaya yerleştiriliyor… Şef Uğur Volkan Uysal’ın Antalya’da açtığı Jet Chef Burger’deydim…
#Jet Chef BurgerDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanParis soslu antrikot tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Dünyaca ünlü Cafe DE Paris sosuyla hazırlanan tarifte antrikot eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, Paris soslu antrikot nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Paris Soslu AntrikotÇocukların olduğu kadar büyüklerin de en sevdiği yemeklerden patates kızartması. Hani daha ilk tava piştiğinde atıştırmaya başlarız ya ağzımız yana yana... Dünyada da 13 Temmuz ‘Patates Kızartması Günü’ olarak kutlanıyor. Bu vesileyle jürimize, farklı ve iyi patates kızartması yiyebileceğimiz mekânları sorduk. Değişik usullerdeki, baharat ya da soslarla zenginleştirilmiş patatesleri denemek isterseniz, bu adreslere uğrayabilirsiniz.
#Gazetehaberleri1981’den beri hizmet veren Park Şamdan’ın Boğaz’daki lüks otel Les Ottomans içindeki mekânını ziyaret ettiğimde beklentim yüksekti. Yüksekti çünkü burası benim için belli bir kalite ve tutarlılıkla özdeşleşmiş. Maalesef sonuç az buz değil, ciddi hayal kırıklığı oldu.
#Park Şamdan23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKBu bayram alışılmışın dışına çıkmak istedim. “Hem çocukların ‘Vay çok güzel’ deyip iştahla yiyebileceği, bayram misafirlerinin hayranlıkla bir tabak daha isteyeceği bir yemek olsun hem de hazırlanıp pişmesi 20 dakikadan fazla sürmesin” dedim. Bunları düşünürken maliyet biraz yükseldi ama bu tarifle dört kişilik bir ailenin yemeğe çıkmasından hesaplı bir rakama sekiz kişiyi doyurmak mümkün olacak. Umarım herkesin bayramı huzur ve afiyetle, bol muhabbetli, bol yemekli geçer.
#Et YemeğiKışın soğuk günleri gelmeden Avrupa’nın tadını çıkarmak istiyorsanız bayram tatilinizi seyahat etmeye ayırabilirsiniz. Alımlı şehirler, sonbaharda bir başka güzel oluyor. Keyifli yürüyüşler, gurme deneyimler, müzik ve sanat aktiviteleri sizleri bekliyor. İşte bayramda Avrupa’da gidebileceğiniz en güzel 5 şehir...
Fransa’da yazın gözbebeği St. Tropez. Tanımlamak için birkaç kelime yeterli: lüks, keyif, ihtişam. Yazın güneş yüzünü gösterip Akdeniz kumsallarını ısıtmaya başladığında megayatlar marinadaki, Maserati ve Bentley’ler sokaklardaki yerini alıyor. Milyarderler helikopterleriyle son ses müzik çalan plajlara iniş yapıyor ve Ortadoğulu, Asyalı sanayiciler binlerce liralık şampanyalarını yudumlarken ünlülerle dolu gece kulüplerini dolduruyor. Son yıllarda yeni mekânlar konusunda oldukça bereketli olan St. Tropez’de her keseye uygun eğlence bulunabilir.
#SeyahatKuzey yarımkürede kış öncesi son güzel günler yaşanırken, bu hafta Avrupa’da gidebileceğiniz üç büyük başkenti yazdım. Keyifli sonbahar yürüyüşleri, gurme deneyimler, müzik ve sanat aktiviteleri gezginleri bekliyor. Kışın karlı günleri gelmeden Avrupa’da sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz.
İsviçre’ye özgü fondü, çikolata ve saatten sonra ülkenin en ünlü ürünlerinden biri. İstanbul’da daha önce birkaç restoran, mönüsüne fondüyü eklemiş, denemeler pek başarılı sonuç vermemişti. Ancak otel restoranlarında bulmak mümkündü. Şimdi özellikle fondü servis etmek için açılmış bir restoranımız bile var.