GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi: Cafe de Paris soslu nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi: Cafe de Paris soslu nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi: Cafe de Paris soslu nasıl yapılır?

Paris soslu antrikot tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Dünyaca ünlü Cafe DE Paris sosuyla hazırlanan tarifte antrikot eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, Paris soslu antrikot nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Kolay malzemeleri ve farklı aromasıyla Paris soslu antrikot, akşam yemeği için menü arayışında olanlara harika bir alternatif olabilir. İşte, Cafe De Paris soslu antrikot tarifi detayları...

CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT MALZEMELERİ

  • 3 adet antrikot
  • 100 gram tereyağı
  • 1/3 su bardağı krema
  • 50 gram rokfor peyniri
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Bir kaç dal dereotu

CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT NASIL YAPILIR?

Öncelikle etleri tuz karabiber ve zeytinyağında marine edin ve buz dolabında dinlendirin.

Bu arada sarımsağı ezin ve dereotunu ince ince kıyın.

Sosu için; kremayı, toz baharatları, sarımsak ve hardalla kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

İçerisine tereyağını ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin.

Son olarak rokfor peynirini ezerek kremaya ekleyin ve karıştırarak yedirin.

Eti kızgın tavada önlü arkalı mühürleyin.

Tuz ve karabiber, dereotunu da ilave edip etle birlikte servis edin.

Afiyet olsun...

False