Yaz sıcağını hafifletmek ve biraz olsun ferahlamak için soğuk içeceklere yönelen vatandaşlar, evde yapabilecekleri hem pratik hem de lezzetli içecek tariflerini araştırıyor. Yaz mevsiminde serinlemek için buzlu çay da iyi bir alternatif olabilir. Peki, buzlu çay nasıl yapılır?
#Buzlu Çay Nasıl Yapılır?Havalar soğumaya başladı, kış hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Ancak hala hazırlıklarını tamamlamamış olanlar ya da henüz hiç başlayamayanlar varsa, kışın, en soğuk günde bile huzurla, mutlulukla uyanmanıza destek olacak bu kışlık sos tariflerini de hiç vakit kaybetmeden yapmalı. O soğuk kış günlerini bir düşünün... Saat kaç olursa olsun, sıcacık yatağınızı bırakıp da güne başlamak güne güzel başlamanızı garantileyelim diyoruz. Peki, evde domates sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tuzlusundan acısına, hatta tatlısına, şimdiden hazırlayıp kavanozlara doldurabileceğiniz, kışın bir çırpıda dolaptan çıkarıp sıcacık kızarmış ekmeğinize sürebileceğiniz nefis ev yapımı domates sosu tarifi...
#Domates SosBuzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemesi de çok keyifli, kahvaltıda yoğurda karıştırıp ev yapımı granolayla sunması da... Keçi veya Erzincan tulumu gibi yoğun aromalı peynirlerle hazırladığım salatalara yakıştırıyorum. Şeftaliden salsa yapıp çiğ balık tabaklarıyla birleştirmeyi de seviyorum. Sade dondurmayla servis edilen şeftalili crumble’ın yeriyse bende çok ayrı… Şeftalinin tadını çıkarabileceğimiz çok az bir zamanımız kalmışken mutfağımda nasıl kullandığımı anlattım.
#ŞeftaliHemen hemen hepimiz yaz aylarını sevsek de bunaltıcı sıcaklardan sıkıldığımız dönemler yaşayabiliyoruz. Böyle zamanlar için mükemmel bir kurtarıcı önermek istiyorum bu hafta size; taze şeftalili buzlu çay. Özellikle şeftali mevsiminde hazırlayacağınız bu tarif, çok canlandırıcı, çok tatlı ve çok mükemmel olacak.
#Şeftalili Buzlu ÇayDomates sezonunun yeni yeni açılmaya başladığı yaz aylarında kışlık hazırlıkları için de araştırmalar hız kazandı. Domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Doğru saklanırsa bir sonraki yaza kadar dayanacak olan ve "menemenlik" olarak da anılan domates sosları için bu tarifi mutlaka deneyin. Peki, domates sosu nasıl yapılır? İşte evde domates sosu tarifi ve yapımı...
#Domates SosuAcıktığımızda çoğumuzun aklına düşen çıtır çıtır kızarmış, altın renkli patatesler, yazın buz gibi içeceklerin de en iyi eşlikçisi. 13 Temmuz’da kutlanan Dünya Patates Kızartması Günü’nü fırsat bildik, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’yla evde en iyisini yapmanın püf noktalarını konuştuk.
#PatatesYurtdışında hiçbir yerde kuru nane bulamayınca dolmadan çorbaya pişirdiğim çeşit çeşit yemeği çocuklara bir türlü beğendiremedim gitti. Ama elimdeki taze naneleri kurutmayı beklerken de boş durmadım; bol otlu bir baklagil ve peynirli pancar salatalarını, limonlu kısırı, buzlu yeşil çayı taze naneyle tatlandırdım...
#NanePastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#Elmaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıGebelik bir kadına verilen en güzel armağanlardan biridir. Bu dönem başlı başına kendine özgü bir süreçtir. Bir yanda büyümekte olan bir bebek diğer yanda ise bir kadının anne olma süreci gelişmektedir. Böyle bir dönemde hem zihinsel, ruhsal ve sağlık hem de fizyolojik sağlık ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu yazıda vücut sağlığı ve beslenme ilişkisini birlikte inceleyelim.
#GebelikYaz aylarında sıcaklara karşı en ferahlatıcı silahlardan biri buzlu çaylar. Evde de kolayca yapılabilen ve farklı meyvelerle kolayca lezzetlendirilebilen buzlu çayın yapımı için ihtiyacınız olan malzemeleri hemen şimdi bile mutfağınızda bulabilirsiniz. Zevkle içeceğinize emin olduğumuz ev yapımı buzlu çay tarifimiz hemen aşağıda. Afiyet olsun…
#Buzlu Çay TarifiBuzlu çaylar yaz sıcaklarına karşı serinletici içecekler arayanların ilk tercihlerinden. Asitli bir içecek olmamasıyla da daha bir güven uyandıran buzlu çayı evinizde de farklı aromalarla kolayca yapabilir, lezzetin keyfini soğuk soğuk çıkarabilirsiniz. İşte nefis ev yapımı buzlu çay tariflerimiz...
#Buzlu Çay TarifleriFaydaları ve doyurucu özelliği ile yaz sofralarını çeşitlendiren bamya farklı farklı tariflerle damaklara hitap ediyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu şifalı bitki için bamya kızartması en alternatif tariflerden. Sizler de sofranızda değişik lezzet arıyorsanız bamya kızartması tarifine göz atabilirsiniz. Peki, bamya kızartması yemeği nasıl yapılır? İşte, bamya kızartması tarifi ve malzemeleri.
#Bamya Kızartması Nasıl YapılırOrta Doğu’nun sevilen mezelerinden humus, sofralara gelen en güzel meze çeşitlerinden biri. Nohut ve tahinin buluşması ile ortaya çıkan bu lezzet, et, pastırma ya da farklı ana malzemelerle hazırlanıyor. Peki, humus nasıl yapılır? Humus malzemeleri nelerdir? İşte, "humusun püf noktaları nelerdir?" sorusuna arayanlar için pratik humus tarifi ve malzemeleri.
#Humus TarifiSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 7 Mayıs iftar menüsü...
#Bugün Ne PişirsemDünya’nın en kozmopolit şehirlerinden biri Los Angeles. Bir çok etnik topluluğun ve kültürün bir arada yaşadığı şehirde yeme içme mekanları da oldukça popüler... Bu kadar kozmopolit bir şehirde elbette dünyanın her yerinden mutfağa rastlamak şaşırtıcı değil. İşte size Los Angeles yeme içme rehberi...
#Los Angeles