Güncelleme Tarihi:
Oruç tutarken susuzluk ile baş etmek sıcak yaz günlerinde daha da zorlaştı. Sahurdan itibaren gün içerisinde vücudumuz ciddi oranda su kaybediyor.
Kaybettiğimiz su ihtiyacını, içerisinde glikoz-fruktoz şurubu kullanılan meyve suları ve aspartam olan gazlı içeceklerle karşılamak yerine sağlıklı içeceklerle tamamlayabilirsiniz.
İşte ramazanda vücudunuzun kaybettiği suyu tamamlamanıza yardımcı tarifler:
Hazırlanışı:
İlk önce çayı demleyin. Sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın. Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak şekeri ekleyin. Karışıma yeteri kadar su ilave ettikten sonra buzdolabına alın. Servis edeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Büyük bir dilim karpuzun çekirdeğini çıkarıp mutfak robotunda parçalayın. 2 su bardağı karpuz suyu elde edin. Suyunu süzün ve sürahiye alın. Bir tane limonun kabuğunu rendeleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker iki limonun suyunu sıkarak elinizle ovun, biraz beklesin. Süzerek sürahiye alın, üzerine soğuk su ve buz ilave edin.
Malzemeler
Yapılışı
Derin bir tencerede şeker, su, zencefil ve limon dilimlerini karıştırıp kaynatın. İçerisine soyup küp doğradığınız şeftalileri ilave edin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirip soğuduktan sonra servise hazırlayabilirsiniz.