Karaman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasOsmanlı saray mutfağından kavun dolması MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun Dolması MasterchefKökeni Osmanlı saraylarına dayanan bıldırcın dolması yapımızor gibi görünse de evde de kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir yemek. Özel günlerde de rahatlıkla menünüzde yer verebileceğiniz bıldırcın dolması nasıl yapılır merak edenlere, işte bıldırcın dolması tarifi malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Bıldırcın DolmasıBir masanın etrafında buluşmak kadim bir gelenektir. Sevinçler, üzüntüler, kutlamalar, gözyaşları da olur sofrada. İstanbul da aslında bizi bir arada tutan büyük bir sofra gibi. Bu sofra bugünlerde Emirgân’daki Pembe Köşk’te kuruldu. Hem bu lezzetler hem de semtin değerleri arasında bir geziye çıkalım bu hafta.
#HürriyetBıldırcın dolması kökeni Osmanlı mutfağı denince akla ilk gelen yemeklerdendir. kadar dayanan bir yemek. Yapımı zor gibi görünse de aslında evde kolayca yapılabilir. Ekranların fenomen yarışma programıyla yeniden gündeme gelen Bıldırcın dolması MasterChef farkıyla sizlerle...
#Bıldırcın DolmaYaklaşık 700 yıl boyunca tarih yazan Osmanlı Devleti, hüküm sürdüğü dönem boyunca ünü sınırları aşan bir mutfak kültürüne de imza atmıştır. Atalarımızın çeşitli malzemelerle zenginleştirdiği Osmanlı mutfağı, eti yenen hayvanlardan oluşturulan yemeklere de ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Osmanlı padişahlarının avlanmaya olan merakı, yaban ördeği ve bıldırcın gibi av hayvanlarıyla yapılan yemeklerin Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olmasına neden olmuştur. Hatta Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet de sık sık ava çıkmış ve hizmetkarlarına bu av hayvanlarından yemekler hazırlatmıştır. Çoğu yemeğin ana malzemesini oluşturan kuşlar, böylece dilden dile dolanan şahane lezzetlerin de doğmasını sağlamıştır.
#Bıldırcın Dolması TarifiMasterChef Türkiye'nin ekranlara gelen son bölümünde haftanın ilk dokunulmazlık oyunu oynandı. Şefler 10 Aralık Salı akşamı MasterChef yarışmacılarından takım oyunda yaratıcı bir yemek yapmasını istedi. Dokunulmazlık oyununda mücadele veren kırmızı ve mavi takım yarışmacılardan bir isim gecenin sonunda eleme adayı oldu. Peki, MasterChef'te eleme adayı kim oldu? İşte, MasterChef son bölümde dokunulmazlığı kazanan takım.
#Masterhef Eleme Adayı Kim OlduSaray mutfağından günümüz mutfağına kadar uzanan bıldırcın dolması, şık sofraların olmazsa olmaz lezzetlerinin başında geliyor. Hem göze hem de damağa hitap eden bıldırcın dolmasını ilk kez yapmak isteyenler, internette bıldırcın dolması tarifini araştırıyor. Peki, bıldırcın dolması nasıl yapılır? İşte, bıldırcın dolması tarifi ve malzemeleri.
#Bıldırcın Dolması TarifiAdını duyduğunuzda, aklınıza hemen kömür karası gelecek. Patlayan grizu seslerini duyacaksınız, ölen kömür işçilerine yakılan ağıtlar kulaklarınızı çınlatacak. Acılar küllenince bir sonraki kazaya kadar aklınıza gelmeyecek bu kasabanın adı... Halbuki bir görseniz, bir daha asla unutamayacaksınız. Kömür, kara, maden, dert, ölüm kelimeleri hemen silinip gidecek belleğinizden. Ermenek’in renginin kara değil de mavi, yeşil ve turkuvaz olduğunu görüp şaşıracaksınız.
#Mehmet YaşinANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Osmanlı Devlet’indeki “harem” asıl adıyla “Darüs-saade” hala merak konusu olmaya devam ediyor. Haremde yüzlerce birbirinden güzel cariyenin yanında afrodizyak menüleriyle, cinsel uyarıcı macunları ve şerbetleriyle dünyanın en eşsiz Osmanlığı Mutfağı da yer alıyor.
#AfrodizyakYeme-içme, gezi, yeni mekan ve alışveriş tavsiyesi isteyen pek çok okur postası alıyorum. Pek yeni sayılmasa da ilk kez gitme fırsatı bulduğum bir mekan olan Mest’ten bahsetmek istiyorum bu hafta. Yılbaşı sofraları için de hazırlaması kolay, fiyakası büyük bıldırcın dolması tarifim var
Feride çekirge tatilcilerden. Perşembe akşamları iş çıkışı uçağa atlar, Bodrum’daki evine gelir, kendini plaja atar, üç günü böyle ev-plaj arası mekik dokuyarak geçirdikten sonra da gerisin geri, ona başını kaşıyacak vakit bırakmadığını söylediği işinin başına döner.
Elinin lezzetiyle nam salmış bir iş insanıyken arkadaşlarının “Bir restoran aç. Kulüp gibi, yiyelim-içelim” demesiyle 2019’da Caddebostan’daki Nazende’yi açtı. Kısa sürede İstanbul’un en revaçta mekânlarından biri haline getirdi. Yazarımız Vedat Milor’un “Nazar değmesinden korkuyorum” dediği Nazende’yi, şefi Uluç Sakarya’dan dinledik.
#İpek İZCİŞehrin keşmekeşinden kısa bir an da olsa kaçmak isteyenler, çeşit çeşit kuşların seslerini dinleyerek doğa yürüyüşü yapmaya ve tüm yorgunluğunuzu unutmaya ne dersiniz? Üstelik bilimsel araştırmalar da kuşları görmenin ve seslerini duymanın psikolojik açıdan iyileştirici etkisi olduğuna işaret ediyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuş sesleri arasında dolaşıp iyi hissedebileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. 9 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 öneride bulundular.
#Rota