GeriMutfak Tüyoları KAVUN DOLMASI TARİFİ VE KOLAY YAPIMI: Osmanlı Mutfağından kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

KAVUN DOLMASI TARİFİ VE KOLAY YAPIMI: Osmanlı Mutfağından kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

KAVUN DOLMASI TARİFİ VE KOLAY YAPIMI: Osmanlı Mutfağından kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Osmanlı saray mutfağından kavun dolması MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, kavun dolması tarifi ve malzemeleri...

Hem sunumu hem de tadımıyla gönlünüzü fethedecek kavun dolması MasterChef ekranlarında izleyicilerin dikkatini çeken tariflerden oldu. Kavun ile iç pilavın birleşimiyle ortaya çıkan bu lezzet şölenine sofralarınızda yer vermek istiyorsanız, işte kavun dolması tarifi detayları...

Kavun Dolması Malzemeleri

1 adet kavun

250 gram koyun-dana karışık kıyma

1 fincan pirinç

1 büyük boy soğan

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

2 yemek kaşığı badem

2 yemek kaşığı çam fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay kaşığı biberiye

1 çay kaşığı kişniş

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 kaşık zeytinyağı

Kavun Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kavunu sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizledikten sonra içini bir miktar oyun.

Bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun.

Ardından tavada zeytinyağını hafifçe kızdırarak badem ve fıstıkları güzelce kavurun.

Kuş üzümlerinin saplarını da temizleyin ve üzümleri yıkayın.

Soğanı ince ince kıyın ve tavada erittiğiniz tereyağında kavurun.

Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.

Ardından pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin.

Sırasıyla badem, fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika daha kavurun.

Bütün malzemeleri kavurduktan sonra kavunun içine doldurun ve kavunun kapağını kapattıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra sulu sulu ve lezzetli kavun dolmanızı servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun…

False