Pek çok farklı çeşidi mevcut olan kurabiye hem iş yerlerinin hem de evlerin vazgeçilmez olan hamur işleri içerisinde yer almaktadır. Kurabiyeler aynı zamanda insanların rüyalarına da girebilmektedir. Bunun gibi durumlarda rüyanın ne manaya geldiği hususunda uzmanların yorumları okunmaktadır. Sizin için rüyada kurabiye örmenin ne demek olduğunu, rüyada cevizli ve çikolatalı kurabiye görmenin ve yapmanın neyi ifade ettiğini derledik.
#Ne Anlama GelirEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Ham maddesi yaygın tahıllara kıyasla daha pahalı olan glutensiz gıdaların fiyatı, son bir yılda yüzde 150 artarak mevcut gıda enflasyonunu solladı. Glutensiz bir ekmek 38 lira iken, kendi ekmeğini yapmak isteyenler için bir paket un 175 liradan satılıyor. Bir paket makarna ise 180 liradan başlayıp 250 liraya kadar çıkıyor. Zincir marketlerde satılan glutensiz atıştırmalıkların en ucuzu ise 40 lira.
#GlutenGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal TatlandırıcıYılın ilk haftasında İrem Derici, Sahne İstanbul’da; Köfn, Jolly Joker Ankara’da sahneye çıkacak. Klasik müzikseverler için Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Zorlu PSM’de, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ise AKM’de konser verecek. Oyuncu Özge Arslan’ın çarpıcı performansıyla ‘Bernarda’ haftanın dikkat çeken oyunlarından, kaçırmayın.
#KonserYarın akşamı evde geçireceksiniz, yeni yılın tatlı heyecanı da evinizi sarsın sarmalasın istiyorsunuz ama evinizi daha süslemediniz. Bu kısa sürede de ne yapabileceğinizi bilmiyorsunuz. O zaman buyurun, evinizi hızla yılbaşı gününe hazırlamanın kolay ve ucuz yolları....
#Melis YılmazÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıAlaçatı’nın özellikle yaz aylarında sokaklarını damla sakızı kokusunun sardığını söyleyen şef Hüseyin Pancar, bu kokunun da kimi zaman tencerede pişen muhallebiden, kimi zaman da yemek sonrası içilen likörden geldiğini paylaşıyor ve ekliyor: “Sakız ağacı Ege’nin Efe’si gibi... Köklendiği yeri güzelleştiren bir doğası var.”
#1Dile kolay... Tam 20 yıl sonra birbirlerine kavuşup evlendiler... Hem de sürpriz bir şekilde. Önce kimseleri çağırmadıkları bir nikah sonra da ünlüler dünyasının akın ettiği bir düğün yaptılar. Nasıl olduğunu kendileri bile anlayamadan koca bir yıl geçti gitti bile...
#Jennifer LopezBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaKahvaltıda, akşamüstü bir böreğin yanında, yemekten sonra veya soluklanmak için oturduğumuz esnaf taburesinde elimizin ilk gittiği içecek hep çay olur. İnce belli bardaktaki demli çaya olan tutkumuz tartışılmaz ancak dünyadan çay çeşitleri de artık hemen elimizin altında... Yazarımız, çay somelyesi Ebru Erke hem en nadide çay çeşitlerini anlattı hem de çayla birlikte yiyebileceğimiz lezzetli öneriler verdi.
#ÇayMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#MangalŞöyle bir düşünün... Etrafınızda kaç tane böyle çift vardır? Yani 20 yıl önce birbirlerine aşık olan... Ama koşullar uymadığı için ayrılan. Başka insanlarla başka hayatlar kuran. Ama belli ki akıp giden hayat içinde birbirlerini hiç unutmayan. Belki de bu türden çok sayıda insan vardır.
#Jennifer LopezRamazan Bayramı’na sayılı gün kaldı... Sevdiklerimizle kahvemizi yudumlarken ellerimizle yaptığımız ikramlıkları sunabiliriz. Lokumdan tarçınlı mini kurabiyelere, tahinli kuru baklavadan badem ezmesine nefis tariflerim var size. “Yapması bu kadar kolay mıymış” diyeceğinize eminim.
#Bayram SohbetleriDepremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#Kahramanmaraş