İstinye’de açılan Fenz, hem şıklığı hem de özenli menüsüyle dikkatleri üzerine çekecek bir restoran. Antep fıstığı kremasıyla gelen enginardan peyniraltı suyundan yapılan sosla sunulan lagosa tüm tabaklarda denge ve malzeme kalitesi ön planda.
#Tartarlı LinguineSofistike bir zevki, pratik bir şekilde anlatabilmek gibi kendine has bir özelliği var Brüksel’in. Kristof Kolomb’un Avrupa’ya getirdiği çikolatayı, halkın satın alabileceği uygun fiyatlı bir tatlıya dönüştüren reçete ilk Brüksel’de formüle edilmiş… Süs havuzlarına ihtişamlı bir kemer veren figür, en direkt şekliyle ‘işeyen çocuk’ Manneken Pis heykeli ve en heyecanlı maceralar, Brüksel halkının da koleksiyonerliğini yaptığı yalın çizgilerle resmedilmiş, çizgi roman kitaplarında anlatılıyor. İşte size Brüksel gezi rehberi…
#BrükselGürültücü, hülyalı, gizemli, biraz şımartılmış, kimi zaman rahatsız edici ve büyüleyici... Geçmişte Roma’nın tarihi bölgelerinde yoğunlaşan turist kalabalıkları artık merkezin dış çeperlerinde yeniden yapılanan hayat alanlarına kayıyor. Turistik rotaların dışında bir tatil hayal ediyorsanız ‘centro storico’nun dışında dolaşın. Testaccio pazarındaki tezgâhlarda pizza tadın, pazar günü kurulan Porta Portese bit pazarında turlayın, San Lorenzo ve Tiburtina semtlerinin gece kulüplerinde eğlenin, Neve di Latte ve La Mucca Bianca gibi semt dondurmacılarında ağzınızı tatlandırın. İyi bir planlamayla şehrin önemli bölümünü 2,5 günde keşfedebilirsiniz.
#Roma Gezi RehberiMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimHer yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı YemekleriYılbaşı akşamını ailemle evde geçirmeyi tercih ediyorum. Birlikte, hazırlaması çok zor olmayan ama bize zevk veren yemekler yapıyoruz. Salatayla başlıyoruz, hamurişi tercihimiz genelde makarna oluyor. Ana yemek seçimimizse bizim uydurduğumuz, hepimizin sevdiği pastırmalı bonfile.
#YılbaşıGenel yayın yönetmenimiz Ahmet Hakan, 28 Kasım’daki köşe yazısında “Karlı dağlardaki tüm tesisler, kayakçı zevkine göre oluşturuluyor. Bizi düşünen yok. Sevdiğim şey şu: Dağ başında, karların ortasında, ahşaptan yapılmış bir kar oteli” yazınca jürimize pisti olmayan ama kar tatili yapabileceğimiz adresleri sorduk. Dağ evinden butik otele, huzura davetiye çıkaracak önerileri sıraladık.
#SeyahatKaraköy’de yeni açılan Aşeka’ya büyük beklentilerle gitmedim ama buradan çok hoşnut ayrıldım. Her şeyden önce mekânı sevdim. Sade ama rahat ve sohbet için çok uygun. Özellikle deneyin diyeceğim bir tadımlık var. Şefin Amerika’da keşfettiğini düşündüğüm ‘tater tots’. Ama oradakilerden bile iyiydi. Ne mi bu? Rendelenip buharda pişmiş patates... Kalıplarda soğutulduktan sonra dilimlenip kızartılıyor.
#Tater TotsBazen zeytinyağıyla fırında pişirip roka ve İzmir tulumuyla servis ediyorum, bazen semizotu salatasına bazen de salçasız kısıra katıyorum. Fazla yumuşamış olanlarla fırında tavuk but yapıyorum, marmeladını dijon hardalıyla karıştırıp şarküteri tabağında füme hindinin yanına koyuyorum. Sakızlı muhallebi ve kayısı sosunun uyumuna da bayılıyorum. Yani anlayacağınız, kayısıyı mevsiminde kullanabildiğim kadar kullanıyorum.
#Zeytinyağlı FasülyeKış soğuklarında içimizi ısıtıp şifa verecek sağlıklı ve lezzetli bitki çayları hazırlamak için şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ihlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, kuşburnu gibi zengin endemik bitki türlerimizin yanı sıra ayva, bergamot, portakal, elma gibi meyvelerle de kış çayı harmanlarına lezzet katmak mümkün. Bazısı enerji veriyor, bazısı soğuk algınlığından koruyor, bazısıysa daha kolay uyumamıza yardımcı oluyor.
#NaneBağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi şarttır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerin başında beslenme gelmektedir. Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklığı kuvvetlendirdiği kanıtlanmıştır. Haftada en az üç gün balık yemek, beslenmede kuru baklagillere ağırlık vermek, mevsim sebze ve meyveleri yemek, süt ayran, yoğurt, kefir gibi hayvansal gıdaları tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede önemlidir.
#Bağışıklık Sistemiİshal, vücudun dengesini bozmakla birlikte sosyal hayatı da olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Tedavi sürecinde ilaç kullanımının yanı sıra beslenme de oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Peki, ishal neden olur, ishale ne iyi gelir? İşte ishalin nedenleri
#İshal Neden OlurVitamin C; hava ile temasla kolay okside olur, suda erir, ekşi tattadır, ışıkla temasta rengi koyulaşır, ısıya dayanıksız bir vitamindir. İnsanlar, bazı meyve yarasaları, hint domuzu ve insan benzeri primatlar C vitamini üretemediklerinden bunu besinlerden almak zorundadırlar. Peki, c vitamini eksikliği nelere sebep olur? C vitamini hangi besinlerde vardır?
#C Vitamini Eksikliği5 rengi kapsayan besinler ile sofralarınızı renklendirin! Ayrıca kalp hastalıkları, kanser, sindirim sistemi hastalıkları, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı 5 rengi kapsayan besinler ile korunun. İşte 5 rengi kapsayan muhteşem besinler…
#BeslenmeAyı üzümü çayının nasıl yapılacağını merak eden vatandaşlar, bu mucizevi meyvenin kullanım yollarını araştırıyorlar. Günümüzde kanamayı durdurucu ve antibakteriyel özellikleriyle bilinen ayı üzümü meyvesinin birçok faydalı özelliği bulunuyor. Peki, ayı üzümü çayı nasıl yapılır? Ayı üzümünün faydaları ve zararları nelerdir? İşte kullanım şekli
#Ayı ÜzümüHafta sonu kaçamakları için en güzel aylardan biri olan ekim için otel seçmek bazen tahmin ettiğinizden de zor olabilir. Hele de ailenizin en sevimli üyesi küçük dostunuzdan ayrılmak istemiyorsanız. Artık küçük dostumu nerede veya kime bırakacağım diye düşünmenize gerek yok! İşte evcil hayvanınızla gideceğiniz oteller.
#Evcil Hayvan OtelleriBüyüleyici ve yorucu bir şehir Venedik. Keşfetmek kolay değil. Sürekli hareket halinde olan şehir, modern sanatın önemli merkezlerinden birine dönüştü. Büyük Kanal boyunca açılan lüks otel ve pasajlar, yenilenen barlar ve restoranlar kentin yıldızını biraz daha parlattı. Bu kez Venedik’in popüler mekânlarını bir kenara bırakıp, az bilinen noktalarından bahsedeceğiz.
#Venedik