Koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yaşam koşturmacası içinde bazen zor ve yorucu zamanların üstesinden dizilerle, filmlerle, kitaplarla, sergilerle, şarkılarla ve yeni açılan mekânlarla geldik. Yıl boyu, bu alanlardaki yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. 2018’i uğurlamaya hazırlanırken sıra geldi, en iyileri seçmeye...
#İlhan ŞenSağ gösterdi: Galerici Murat Karabova’yla aşk yaşadığı söyleniyordu. O sırada eski nişanlı Faruk Salman ortaya çıkıp hakkını haram ettiğini söyledi. Ama sonra sol vurdu: İşletmeci Tayfun Topal’la el ele görüntü verdi, ardından Instagram’a birlikte çekilmiş, kalpli aşk pozu bastı. Deniz Seki’nin baş döndürücü aşk trafiğine yetişemeyenler için son perde: Peki kim bu Tayfun Topal?
#Savaş ÖzbeyYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiEt, büyük bir şişin üzerinde yatay veya dikey olarak döndürülerek pişiriliyor. Böylece her tarafı aynı pişiyor, kurumadan mühürleniyor. Isı kaynağı ile doğrudan temas etmediği için kömürleşmiyor. Şef Richard Madzar, Fransa’da ‘rotisserie’ adı verilen bu tekniği Türkiye’de de uyguluyor… “Marinasyona gerek yok, ete güveniyorsanız tuz ve karabiber yeterli” diyor…
#Richard MadzarAMERİKA’da Harvard Üniversitesi’nde okurken kantincilik işine girdiğini anlatan Fiba Holding’in Kurucusu Hüsnü Özyeğin, “İşlettiğim kantinde patates kızartıp, pizza hazırlıyordum. Eylül 1968-Haziran 1969 arasında 8 bin dolar para kazandım. O zamanlar bu 8 bin dolarla 1968’de, Harvard’da iki sömestr okuyabiliyordunuz. Bütün okul borcumu ödedim” dedi.
Bir yanda doğada çetin koşullarda mücadele ederek, kendi hayatını kuran kültürsüz balıklar diğer yanda çiftliklerde yetişen kültürlü balıklar… Bir de yurt dışından gelen misafirler var… Peki birbirinden nasıl ayırt edeceğiz Ve en önemlisi hangisini tercih etmeliyiz?
#Balık'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishEkranların sevilen dizisi ‘Karadayı’nın başarılı ve güzel oyuncusu Sema Öztürk, formunu et yiyerek koruyor. Aynı zamanda spor yapmayı da ihmal etmeyen Öztürk, oyunculukta olduğu kadar mutfakta da iddialı. Sema Öztürk, rol arkadaşı ‘et’ ile birlikte objektifin karşısına geçti…
#Beef & FishAslında yaşam öyle zengin bir menü sunuyor ki bize, iç görümüz arttıkça mucizeler de çoğalıyor. Yaşamın kendisi detoks; kendi kendisini yenileyebilen bir yapı. Benlikler, kimlikler ve egolardan örülü setlerle ve ikircikli bir yaşam algısıyla doğamızı biz bozuyoruz. Üstelik farkında olmadan! Oysa esas olan Nirvana’ya ulaşmak değil, çarşıda özle köprü kurarak yaşayabilmeyi başarmak!
Girit’te birçok turistik lokanta var ama biraz araştırırsanız iyi mekânlar da var. Bunları ikiye ayırabilirsiniz: Geleneksel mutfak yani tavernalar ve çağdaş Girit mutfağı. Yeni Girit mutfağı da denebilir ikincisine. Bir çeşit suböreği olan ‘bougatsa’ Hanya’da karşıma çıkan en güzel sürprizdi; bizim mutfağın olumlu etkisinin hâlâ devam ettiğinin de kanıtı.
#GiritDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasBayramlaşmaya giderken bir kutu güllü lokum götürmek âdettir. Misafirlere Türk kahvesi yanında ikram etmek içinse çifte kavrulmuş Antep fıstıklısı tercih edilir. Damlasakızlısı, kaymaklısı, nanelisi ve dahası... Lokum söz konusuysa herkesin favorisi farklıdır. Kültürümüzde özel bir yere sahip olan lokumun klasikleşen adreslerini jürimize sorduk.
#Lokumİngilizce dersinin konularından biri de give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konusudur. Give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) nedir? İşte 8. Sınıf İngilizce give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konu anlatımı.
#8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A ProcessAvrupa’daki 150 yayınevinin 700’den fazla gazete ve dergisini sunan medya platformu iKiosk, Türkçe menü hazırladı. Hürriyet Avrupa yayınları ve Doğan Burda dergilerinin yer aldığı iKiosk sisteminin Almanca, İngilizce ve İspanyolca olan ana menüsüne, Türkçe de eklendi. Böylece okurlarımız ana menüdeki tüm bilgileri ve günlük satın alma veya abone olma işlemlerini, artık Türkçe olarak gerçekleştirebilecekler.
#İkiosk