Güncelleme Tarihi:
GEZGİN, GURME, BESLENME UZMANI, RESTORAN İŞLETMECİLERİ, TV PROGRAMCILARI VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Mehmet Yaşin/ Gezgin, gurme
Sahrap Soysal/ Yemek programcısı, yazar
Dilara Koçak/ Beslenme uzmanı
Şemsa Denizsel/ Kantin Lokantası'nın sahibi
Ferit Özkaşıkçı/ Beef & Fish yayın direktörü
Müge Akgün/ Yeme-içme kültürü yazarı
Ece Aksoy/ 9 Ece Aksoy'un sahibi
Hamit Ertaş/ Zübeyir Ocakbaşı'nın ortağı
Refika Birgül/ TV programcısı, yazar
Ali Develi/ Develi Restaurant
1) KIVANÇ TATLITUĞ MÜDAVİMİ: GÜNAYDIN / İSTANBUL
Toplam 42 şubeyle kasap, kebap, köfte, döner ve burger restoran konseptleriyle hizmet veriyor. Kıvanç Tatlıtuğ etlerin müdavimi.
Bostancı, (0216) 519 99 15 / Dana kıyma 45 TL, dana kuşbaşı 50 TL, kuzu pirzola 80 TL.
2) 60 YILLIK MAZİ: ATLAS KASAP / İSTANBUL
Sırrı, genç hayvanların seçilmesinde. Sertab Erener müdavimi.
Nişantaşı, (0212) 240 46 63/ Dana kıyma ve kuşbaşı 50 TL, kuzu pirzola 65 TL.
3) DİKKATLİ SEÇİM: GÜZEL KASAP/ ANKARA
Mekânın sahibi hayvanları kendisi seçiyor. Kasap köfte var. Pişirip yiyebileceğiniz bir bölüm mevcut.
Yenimahalle, (0312) 217 02 18 / Dana kıyma 42 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 46 TL.
4) KEBAP HAZIRLIYORLAR: MÜCAHİT KASAP/ İSTANBUL
1926’dan beri kuzu Gönen’den, dana Afyon’dan. Sucuk ve köfte de var. Adana-Urfa kebap hazırlatabiliyorsunuz.
Fatih, (0212) 525 20 83 / Dana kıyma 38 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 75 TL.
5) KALİTELİ BESLENME: NUR KASAP, ESKİŞEHİR
1970’ten beri kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri etleri satıyorlar. Mayısa kadar süt kuzusu var.
Odunpazarı, (0222) 231 25 81 / Dana kıyma 32 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 50 TL.
6) CUMHURİYETLE YAŞIT: OSMAN KASAP/ İSTANBUL
1923’ten beri açık. İsmet İnönü buradan et almış. Anı defterine lezzetle ilgili notlar düşmüş.
Eminönü, (0212) 522 00 02 / Dana kıyma 42 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 58 TL.
7) KENDİLERİ YETİŞTİRİYOR: GENÇ KASAP/ ÇANAKKALE
İşin sırrı kendi yetiştirdikleri hayvanları doğumundan kesim anına kadar takip etmelerinde.
Ayvacık, (0286) 712 18 16 / Dana kıyma 40 TL, dana kuşbaşı 42 TL, kuzu pirzola 55 TL.
8) ÖRDEK VE HİNDİ ETİ VAR: YALÇINDAĞ / İSTANBUL
Dana eti Biga, kuzu Trakya ve Balıkesir’den. Tavuk, ördek, hindi, kasap köfte ve sucuk da var.
Kadıköy, (0216) 418 80 40 / Dana kıyma 39 TL, dana kuşbaşı 42 TL, kuzu pirzola 70 TL.
9) İSTER EVDE, İSTER BURADA: PÖÇ KASAP/ HATAY
Terası da bulunan üç katlı mekândan etinizi alabilir, burada pişirtebilirsiniz. Tepsi ve kâğıt kebabı da var.
Antakya, (0326) 213 95 03 / Dana kıyma ve dana kuşbaşı 35 TL, kuzu pirzola 36 TL.
10) 30 YILDIR AYNI TAT: İNCİ KASAP/ İSTANBUL
70 yıl önce açıldı, 30 yıldır aynı üreticiden et alıyor. Borsa Restoran’ın etini burası veriyor.
Eminönü, (0212) 254 47 56 / Dana kıyma 42 TL, dana kuşbaşı 44 TL kuzu pirzola 50 TL.