Güncelleme Tarihi:
Et hakkında ne biliyoruz? Kırmızı et, en değerli hayvansal protein kaynağıdır, kan yapar ve büyük ölçüde kansızlığı önler.
Demir, fosfor, çinko ve manganez elementlerinin yanı sıra A, D ve bilhassa B vitaminleri açısından oldukça zengindir.
Zihinsel gelişimin yanı sıra sinir hücrelerinin büyümesinde ve hücrelerin tamirinde etkin bir rol oynar. Kısaca insanları daha canlı ve diri tuttuğu gibi hastalıklara karşı da dirençli kılar.
Benzer şeyleri balık için de söyleyebiliriz. Balık da bir omega 3 deposu olmasının yanı sıra fosfor, kalsiyum, potasyum, iyot gibi mineralleri barındırır.
Protein A, D ve E vitaminleri yönünden de zengindir. Kalp damar, şeker, yüksek kolesterol ve tansiyon hastalıklarından korunmak için önemli temel besinlerden birisidir.
Bu söz ettiklerimiz bir çoğumuzun bildiği şeyler…
Bu bilgilerin dışında; etleri ve balıkları ne kadar tanıyoruz? Alırken gerçekten bilerek mi alıyoruz ve onlar hakkında bilgimiz yeterli düzeyde mi? Aldığımız et veya balığı doğru pişirdiğimizden emin miyiz? İşte tüm bu ve benzeri soruların yanıtı Beef&Fish’de...