Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 17:10
Beef&Fish'in Türkiye’nin en ünlü 10 balık restoranını belirledi. Listede, birbirinden seçkin restoranlar yer aldı. Ankara Gaziosmanpaş’da taş bir binada hizmet veren Trilye Restoran da listeye giren mekânlardan biri.
Gaziosmanpaşa semtinde bulunan Trilye Restoran, taş bina, sera ve yazlık bahçesiyle eski bir villada konuklarını ağırlıyor. Restoran’ın bahçesinde vişne, kayısı ve elma ağaçları bulunuyor.
Ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağından oluşan menüde özellikle deniz kabukluları geniş yer tutuyor.
Ayrıca İspanya paellası, Amerika’nın deniz kabukluları çorbası, Belçika’nın midye marinatası da restoranın özel lezzetleri arasında yer alıyor.
Restoranın müdavimleri, mezelerden, morina balığından yapılmış balık pastırmasını tavsiye ediyor.
13 YIL ÖNCE KURULDULondra’daki Summit of Leaders kuruluşu tarafından ‘En İyi İşletme’ ödülüne layık görülen Trilye, son olarak Uluslararası Sokrat Komitesi’nden de ödül aldı.
2002'de kurulan Trilye Deniz Ürünleri Restoranı, sahipleri Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez tarafından işletiliyor.