Yenidoğan bebeklerin cildi, yetişkinlere göre daha kuru ve incedir. Ayrıca nemi de daha az hapseder. Bu nedenle bebeklerin cildinde konak gibi promlemlerle karşılaşılabilir. Peki konak nedir? Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer? İşte bebeklerde konak nedenleri ve tedavisi
#Bebeklerde Konak Neden OlurYenidoğan bebeklerde konak oldukça yaygın görülen bir cilt sorunudur. Çoğu zaman zararsız görünen konak sorunu bebeklerde nasıl geçer, neden olur özellikle yeni anne baba olmuş kişiler tarafından araştırılır. İŞte bebeklerde konak hakkında bilmek istedikleriniz...
#Bebeklerde KonakHassas ciltleri ve yetişkinlere oranla koruma mekanizmaları zayıf olan bebeklere gerekli özeni göstersek de bazı dış etkenlere karşı savunmasız kalabiliyoruz. Bebeklerde görülen konak problemi gibi… Dermatoloji Uzmanı Dr. Hatice Deniz Yardımcı, bebeklerde görülen konak problemini ve tedavi yöntemlerini anlatıyor.
#Bebeklerde KonakKonak kendi kendini sınırlandıran, griden sarıya kadara değişen renklerde yağ bezlerinden zengin saçlı derinin her tarafına, kulak arkasına, kaş ve yanaklara yayılan kaşıntılı hastalıktır. 3 hafta ile 12 ay arasındaki bebeklerin %10’unda görülür. Peki, bebeklerde konak nasıl tedavi edilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.
#Bebeklerde Kaşlarda KonakBebeklerin ciltleri çocuklara ve yetişkinlere kıyasla oldukça hassas, ince ve tahriş olmaya yatkındır. Ciltleri kuru olan bebeklerde egzama, cilt soyulması, konak, pişik ve isilik gibi problemler ortaya çıkabilir. Özellikle yeni doğan bebeklerde ilk 6 aya kadar bu problemlerin sıklıkla görüldüğü gözlemlenmektedir.
#BebekSeboreik dermotit hastalığı yaygın bir şekilde görülen deri rahatsızlıklarından biridir. Yazımızda seboreik dermatit nedir ve neden olur, Seboreik dermatit belirtileri ve tedavisi nelerdir gibi bilgileri bulabilirsiniz.
#Seboreik Dermatit Nedir Ve Neden Olur?Yeni anne babalar, bebek bakımı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler nedeniyle bazen tüm bildiklerini unutup panikleyebiliyorlar. Peki, bu konuda bildiklerimizin hangisi doğru hangisi yanlış? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Günhar, bebek ve çocuk sağlığında doğru bilinen yanlışları anlatıyor.
#Bebek BakımıBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinBeslenme alışkanlıklarımız hızla değişiyor. Her gün yeni bir yiyecek popüler oluyor, sonra modası geçiveriyor. Bebek ve çocuk beslenmesiyle yetişkin beslenmesi arasında farklar oluşuyor. Peki, bebekleri doğru beslemenin yolları nedir? Sağlıklı çocuk yetiştirmek için neler yapılmalı? Dr. Şirin Seçkin ile adım adım beslenme önerileri verdiği yeni kitabı ‘0-2 Yaş Doğru Beslenme’yi konuştuk.
#Şirin SeçkinBebeklerin cildi olgunluğunu henüz tamamlamadığı için oldukça hassastır. Bariyer ve koruyucu fonksiyonu henüz olgunlaşmadığı için kurumaya, dolayısıyla tahriş olmaya meyillidir. Peki, bebeklerin cilt bakımı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar hangileri? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe sıraladı.
#Bebek Cilt Bakımıİnegöl Devlet Hastanesi’nde bir bebeğin taburcu edildikten sonra ölmesi yenidoğan ünitesinde enfeksiyon ihtimalini gündeme getirmişti. Bilim Kurulu aynı ünitede kalan 10 çocukta enfeksiyon tespit etti. Eylül ayında İzmir’de 13 bebeğin ölümüyle ilgili soruşturmada ise bir ilerleme kaydedilmedi.
İzmir'de yaşayan Onur Şen Şit ve Nadejda Şit çifti, beş yıl önce dünyaya gelen ikiz bebeklerinden birinin yanlış tedavi ve ameliyat sonrası kör olduğunu öne sürüp, Sağlık Bakanlığı ve 5 doktora toplam 1 milyon YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Yapılan yargılama sonunda hakim Nihat Ayyıldız, Yüksek Sağlık Şurası tarafından gönderilen raporda sadece ailenin kusurlu olduğunun belirtilmesi üzerine tazminat istemini reddetti.