Tartan'dan emzirmeye destek

Güncelleme Tarihi:

Tartandan emzirmeye destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 14:52

Başkan Tartan'ın destek verdiği Emzirme Danışmanlığı sempozyumuna Amerikali Emzirme Denışmanı Joan Levy konuk oldu.

Konak Belediyesi'nin Hemşirelik Eğitimi Derneği'yle ortaklaşa düzenlediği “Bebek Dostu Hemşirelerin Buluşma Noktası: Emzirme Danışmanlığı” sempozyumu Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
İzmir dışından da katılımın yoğun olduğu sempozyuma 250 doktor, hemşire ve ebe katıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geçtiğimiz yıl sağlıkta buluşma günleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde vatandaşların sağlıklarını yakından ilgilendiren çok önemli konuların ele alındığını belirtti. Başkan Tartan, Hemşirelik Eğitimi Derneğiyle düzenlenen sempozyumun da emzirme konusunda bilgilendirme açısından faydalı olacağını söyledi. Amerika'da Emzirme Danışmanlığı yapan Joan Levy'nin de konuk olduğu sempozyumda ebe ve hemşireler hem bilgilerini tazelediler hem de yeni bilgiler edindiler. Hemşirelik Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Hülya Okumuş, “Ebe ve hemşirelerimiz zaten emzirme problemleri ve nasıl doğru emzirilir konusunda yeni annelere yardımcı oluyor. Bu sempozyumlar sayesinde bilgileri tazeleniyor, güncelleniyor. İzmir dışından da çok sayıda katılımcımız var, bu da çok sevindirici. Bize desteklerini esirgemeyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ederiz” dedi.
Sempozyumda emzirmenin önemi, bebeklerin ne kadar emzirilmesi gerekir, emzirme döneminde görülen problemler, prematüre bebeklerde emzirme, çalışan annelerin emzirme döneminde yaşadıkları zorluklar, emzirme danışmanlarının rolleri gibi konular sempozyumda ele alındı.
Sempozyuma Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Yüksek Okulu'ndan Yrd. Doç. Sevgi Özsoy, özellikle uzun süre emzirmenin hem anneye hem de bebeğe büyük faydası olduğunu belirterek, “Bir yıldan daha uzun süre, iki yıla kadar emziren annelerin bebekleri çeşitli kanser türlerinden, kronik hastalıklardan ve diyabet hastalığından koruyorunuyor. Anneler ise osteoporoza daha az yakalanıyor. Çocuklar daha özgüvenli oluyor” diye konuştu.
Babaların da emzirme konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Nevin Akdolun Baklaya, “Sadece anneler değil, emzirme döneminde babalar da bilinçlendirilmeli ki anneye destek olabilsin” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!